Home » България » Кметът на Габрово оглави ключова европейска комисия

Кметът на Габрово оглави ключова европейска комисия

Кметът на Габрово Таня Христова е новият председател на комисията SEDEC. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в профила си във „Фейсбук“.

Комисия SEDEC е една от шестте тематични комисии на Европейския комитет на регионите и се занимава със социална политика, заетост, научни изследвания, образование и култура.

Таня Христова, която е член на Европейския комитет на регионите от 2012 г., поема ръководството от Хосе Игнасио Сенисерос, бивш председател на автономното правителство на Ла Риоха (Испания).

„Поздравявам Таня Христова. Професионалните ѝ качества се оценяват и от гражданите на Габрово, и от европейските институции. Пожелавам ѝ победа на изборите, за да продължи да изпълнява кметските си задължения и новите отговорности със същия хъс и успех”, написа Борисов.

Таня Христова е родена през 1971 г. Тя е кмет на община Габрово от 2011 г. и ръководи българската делегация в Европейския комитет на регионите. Работила е и като началник на политическия кабинет на министъра на ЕС по въпросите на ЕС между 2010 г. и 2011 г. Таня Христова е първият български член, избран за ръководна позиция в Европейския комитет на регионите.

„Комисията SEDEC ръководи работата на Европейския комитет на регионите в много важни области, които засягат ежедневието на европейските граждани. Те включват осигуряване на социален прогрес във всички региони на ЕС, гарантиране на равни възможности за всички, преодоляване на изтичането на мозъци и пропуските в уменията, както и за затваряне на разделението в областта на цифровите технологии и иновациите в Европа. Ние, местните и регионални лидери, можем да покажем пътя напред. Моят град Габрово е добър пример за това как дигитализацията и иновациите могат да подобрят както производителността, така и стандарта на живот “, каза Таня Христова.

„Регулирането на работата върху цифровите платформи ще създаде равнопоставени условия между традиционната икономика и икономиката на дигиталната платформа и ще се справи с социалния дъмпинг“, се посочва в доклада, който ще разгледан през декември.

Белгия
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Е-винетката няма да поскъпва през 2020 г.

Цените на е-винетките за всички категории пътни превозни средства остават непроменени и през 2020 г. ...

БФС размаза Арда с колосална глоба

Дисциплинарната комисия към БФС наложи огромна глоба на Арда Кърджали. Тя е в размер на ...

Обвиниха Порошенко в държавна измяна

В Украйна започна дело за държавна измяна срещу бившия президент Петро Порошенко, съобщи RT. Разследват ...

Кралев: Има сериозен спад на употребата на допинг в България

„В България през последните 10 години има сериозен спад, средно между 5 и 15 случая ...

САЩ, Канада и Мексико с търговско споразумение

САЩ, Канада и Мексико постигнаха ново търговско споразумение, съобщи USA Today. Новината беше обявена от ...

Вижте тайното парти на участниците от Игрите на волята (СНИМКИ)

Първият сезон на „Игри на волята“ вече приключи преди дни. Победата на Добрин изненада всички, ...