Home » България » Кмет към онкоболна: Ако назнача съпруга ти за асистент, ще ви се увеличат доходите…
Кмет към онкоболна: Ако назнача съпруга ти за асистент, ще ви се увеличат доходите...
Кмет към онкоболна: Ако назнача съпруга ти за асистент, ще ви се увеличат доходите...

Кмет към онкоболна: Ако назнача съпруга ти за асистент, ще ви се увеличат доходите…

Пенсионерката по болест, 65-г. Екатерина Кръстева от Бобошево, изпрати жалби до всички институции, след като втора година води война с кмета Крум Маринов съпругът й да бъде назначен за асистент. Отговорът на кмета Крум Маринов бил: “Имаш две дъщери, те да се грижат за теб…” Репортер на “Струма” се свърза с Екатерина Кръстева по телефона, пише Struma.bg.

Ето какво разказа тя: “От април 2016 г. водя битка с кмета на община Бобошево Крум Маринов. Имам онкологично заболяване и съм инвалидизирана 100%. Нуждая се от социален асистент и поисках от кмета да назначи съпруга ми за такъв, но Крум Маринов категорично отказа, като ми заяви: „Съпругът ти получава 200 лв. пенсия, ти вземаш 160 лв., ако ти назнача асистент, ще ви се увеличат доходите. Имаш две дъщери, те да се грижат за теб”.

Писах до социалното министерство, до президента, до къде ли не и отвсякъде получавах отговори, че имам право на социален асистент и като такъв може да е и съпругът ми. Отговорите, които получавах отиваха и до кмета Кр. Маринов, но той директно ми заяви, че не го интересува откъде и какви писма му пращат. За мен няма да има социален асистент.

Писах и до Мая Манолова, която ми върна отговор след 4 м. В писмото й пишеше, че имам право на асистент. Затова поредното писмо го адресирах и до нея. Тя подкрепи Крум Маринов при първия му избор за кмет на община Бобошево. Сега да си го вземе обратно! От него общината няма полза!”, категорична е Екатерина Кръстева.

Кмет към онкоболна: Ако назнача съпруга ти за асистент, ще ви се увеличат доходите...

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

loading...

Вашият коментар

%d блогъра харесват това: