Home » България » Каракачанов срещу БХК: Те защитават само сепаратисти, изнасилвачи и убийци, а не жертвите

Каракачанов срещу БХК: Те защитават само сепаратисти, изнасилвачи и убийци, а не жертвите

Не ми се иска да вярвам, че така се правят избори в 21 век. Лично ще проконтролирам нещата, не защото кандидатът е на ВМРО, а защото това е недопустимо. Това заяви пред bTV вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод палежа на имущество на кандидат-кмета на село Ясна поляна, който е представител на ВМРО.

„Не ми се ще това да е началото на нашата предизборна кампания“, посочи Каракачанов.

Днес депутатите на ВМРО ще внесат един законопроект, свързан с битовата престъпност. Предлага се извършителите на дребни престъпления, които се наказват с глоба, която те никога не плащат, при повторно подобно престъпление да полагат обществено полезен труд.

По повод инцидента със загинала жена на сметището в Сливен, Каракачанов заяви, че няма как да се подобри положението на ромите докато те не работят и разчитат на това, че си „берат желязо“.

Според него заслуга за това в последните 30 години имат организациите като „антибългарския хелизинкски комитет“, които спират всички опити да се въведат мерки, които да променят ситуацията с циганите.

„В същото време не съм чул в последните 25 години да защити българи жертви на подобни престъпления“, каза вицепремиерът.

„Знаете ли колко полицаи са наказвани и гонени, защото уж са си превишавали правомощията?“, попита той.

„Те (БХК – бел.ред.) се занимават само с правата на сепаратисти, изнасилвачи и убийци, а не на жертвите“, категоричен е Каракачанов.

Според него, председателят на БХК Красимир Кънев е една от причините за скандала с „австралийския убиец“ Джок Полфрийман, тъй като той е изпратил препоръки за това, че осъденият се бил поправил.

„Делото на ВКС е насрочено за понеделник. Ние призоваваме всички граждани, които не са съгласни с решението на съда, пред Съдебната палата в 9 ч. да си изразим мнението“, каза лидерът на ВМРО.

По темата за преговорите със Северна Македония Каракачанов каза: „Моето търпение приключи отдавна“.

„Познавам добре всички македонски политици, с някои от тях съм пил ракия на маса. Македонските политици на маса са добри българи, но публично започват да обясняват, че е много сложно“, каза Каракачанов.

Лидерът на ВМРО посочи, че се е подготвил с два варианта за решаване на ситуацията със Северна Македония. Те се по-компромисни в сравнение с категоричния отказ за започване на преговори за ЕС със Скопие.

„Мисля, че тук е намерено разковничето на нещата. Разбира се, правителството ще е това, което ще вземе решението“, посочи той.

„Стига с тази югокоминтерновска политика. Стига! 21 век сме“, призова вицепремиерът.

„Те мислят, че могат хем да влязат в ЕС, хем да запазят антибългарската си риторика. Това няма как да стане“, заяви той.

По повод местните избори, Каракачанов посочи, че кандидатът на ВМРО и НФСБ Славчо Атанасов е фаворитът за Пловдив. „Русе също силен кандидат, във Велико Търново също силен кандидат“, каза той.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

И Цветан Цветанов се обяви срещу расизма във футбола

Във връзка с проявите на език на омразата по време на футболната среща между отборите ...

Пенчо Милков: Русе ще бъде иновативен, зелен и привлекателен град

„Имам ясна визия как Русе да се превърне в северната столица на България. Ще направя ...

Непълнолетен шофьор уби пешеходец, докато се фука с дрифтове

Опасни дрифтове са причината за тежката катастрофа в айтоското село Мъглен, довела до смъртта на ...

Венета Райкова с неочаквано лично признание

„Не е вярно!“, това отсече Венета Райкова по повод гръмка новина, че в живота ѝ ...

Бербатов призова за доживотно наказание за расистите

Голмайстор №1 в историята на националния отбор Димитър Бербатов даде мнението си относно расисткия скандал, ...

Улична война заради сина на Ел Чапо

Улични боеве и сблъсъци избухнаха в Мексико, след като беше задържан един от лидерите на ...