Home » Любопитно » Кама Сутра – повече от секс наръчник

Кама Сутра – повече от секс наръчник

За някои Кама Сутра е наръчник за сексуални пози, но той е много повече. Текстовете на индийския мъдрец Ватсаяна Маланага учат индийската жена как да бъде привлекателна и да си намери мъж, как да се държи в брака или при развод, как да поднови угаснало влечение.
Как да избираме партньор
Въпреки че Ватсаяна Маланага е живял преди столетия, той е прозрял, че женската сексуалност не е нещо, което може да бъде приемано като даденост или да бъде неглижирано, пише bulnews.com. Затова наставлява мъжете в Кама Сутра: „Поставете своето удоволствие на второ място след нейното”. Мъдрецът обръща внимание и на това, че не бива нито мъжа, нито жената да се опитват да доминират в отношенията. И докато ние хората от Запада се спираме на партньор най-често заради химията помежду ни, Ватсаяна съветва това да става поради сходство в темперамента, чувствителността, физическите данни и увлечението по конкретни сексуални пози. А за да се запази пламъкът жив: „Всеки трябва да отвръща на жестовете на любимия си със същата готовност, щедрост и любов”. Оказва се, че дори споровете между влюбените не са нещо лошо: „Караниците на любовниците не са нищо друго, освен възраждане на любовта”, пише в Кама Сутра.
Съвършената жена, съвършеният мъж
В трактата за любовта се обяснява, че най-важното качество, което трябва да притежава чувствената жена, за да е привлекателна за мъжете, е самоуважението. Съвършената жена е описана така: „Когато изпълнява задълженията си, тя е като добре обучена прислужница, мъдра като царски съветник, изглежда като богинята на изобилието Лакшми, разсъдлива е, в обичта е като майка, а в леглото – като проститутка”. Авторът съветва жените, когато си избират съпруг, да внимават дали той има дар слово и добър външен вид, дали е енергичен и умен, храбър и здрав, дали почита родителите си, дали има сексуални сили, дали уважава жените, дали се грижи за дома и семейството си.
Позата има значение
64-те сексуални пози в Кама Сутра не са толкова нестандартни, но имат атрактивни имена. „Издигаща” ще направите като легнете по гръб с вдигнати право нагоре крака, а мъжът ви е седнал и прониква във вас. „Разцепване на бамбука” е, когато жената коленичи пред седналия мъж и след това поставя единия крак на рамото му, а другия опъва настрани, докато мъжът прониква в нея. При „поза на натиска” жената лежи по гръб със свити към гърдите си крака, а той, седнал, я държи за коленните сгъвки и прониква в нея. „Лотос“ е, когато жената лежи по гръб, а краката ѝ са вдигнати и кръстосани.
Мъж-бик и жена-кобила
Странно или не, но мъжете и жените са разделени в категории според продължителността на акта. Има бавни, средни и бързи мъже и жени. Връзките са равностойни и неравностойни и според това дали партньорите имат слаби, средно силни или бурни чувства. Тези с бурни чувства са изпълнени със сексуално желание, другите са с променливо или слабо. Ватсаяна класифицира мъжете и според размера на техния лингам (пенис): мъж-заек, мъж-бик, мъж-кон. А жените според дълбочината на тяхната йони (вагина): кошута, кобила и слоница. Равностойните сексуални връзки са между: заек и кошута, бик и кобила, кон и слоница и неравностойните между: заек и кобила, заек и слоница, бик и кошута, бик и слоница, кон и кошута, кон и кобила. Затова препоръчителните пози на жената-кошута трябва да са такива, че широко да разтварят нейната йони, докато жената-слоница трябва да заема поза, в която да свие своята вагина, по-широка по рождение.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Екшън в Поморие: 3 часа полицията преговаря с въоръжен мъж

Въоръжен помориец е задържан от полицията в Бургас след 3-часови преговори с екип от психолози ...

Два протеста за честни избори

Два отделни протеста за честни избори организираха днес в Москва руските комунисти и привържениците на ...

Тялото на тази смърт

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Римското ...

Бой след 7-часово закъснение на полет (ВИДЕО)

Силно изнервени пътници предизвикаха бой в самолета на американската авиокомпания Delta. Причината е, че полетът ...

2 куршума спрели убиеца Мартин, повдигат му три обвинения

Два куршума в краката са спрели бягството на 21-годишния Мартин Трифонов при залавянето му в ...

Това надхвърля всички възможни гадости

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Скъпи ...