Home » Любопитно » Кама Сутра – повече от секс наръчник

Кама Сутра – повече от секс наръчник

За някои Кама Сутра е наръчник за сексуални пози, но той е много повече. Текстовете на индийския мъдрец Ватсаяна Маланага учат индийската жена как да бъде привлекателна и да си намери мъж, как да се държи в брака или при развод, как да поднови угаснало влечение.
Как да избираме партньор
Въпреки че Ватсаяна Маланага е живял преди столетия, той е прозрял, че женската сексуалност не е нещо, което може да бъде приемано като даденост или да бъде неглижирано, пише bulnews.com. Затова наставлява мъжете в Кама Сутра: „Поставете своето удоволствие на второ място след нейното”. Мъдрецът обръща внимание и на това, че не бива нито мъжа, нито жената да се опитват да доминират в отношенията. И докато ние хората от Запада се спираме на партньор най-често заради химията помежду ни, Ватсаяна съветва това да става поради сходство в темперамента, чувствителността, физическите данни и увлечението по конкретни сексуални пози. А за да се запази пламъкът жив: „Всеки трябва да отвръща на жестовете на любимия си със същата готовност, щедрост и любов”. Оказва се, че дори споровете между влюбените не са нещо лошо: „Караниците на любовниците не са нищо друго, освен възраждане на любовта”, пише в Кама Сутра.
Съвършената жена, съвършеният мъж
В трактата за любовта се обяснява, че най-важното качество, което трябва да притежава чувствената жена, за да е привлекателна за мъжете, е самоуважението. Съвършената жена е описана така: „Когато изпълнява задълженията си, тя е като добре обучена прислужница, мъдра като царски съветник, изглежда като богинята на изобилието Лакшми, разсъдлива е, в обичта е като майка, а в леглото – като проститутка”. Авторът съветва жените, когато си избират съпруг, да внимават дали той има дар слово и добър външен вид, дали е енергичен и умен, храбър и здрав, дали почита родителите си, дали има сексуални сили, дали уважава жените, дали се грижи за дома и семейството си.
Позата има значение
64-те сексуални пози в Кама Сутра не са толкова нестандартни, но имат атрактивни имена. „Издигаща” ще направите като легнете по гръб с вдигнати право нагоре крака, а мъжът ви е седнал и прониква във вас. „Разцепване на бамбука” е, когато жената коленичи пред седналия мъж и след това поставя единия крак на рамото му, а другия опъва настрани, докато мъжът прониква в нея. При „поза на натиска” жената лежи по гръб със свити към гърдите си крака, а той, седнал, я държи за коленните сгъвки и прониква в нея. „Лотос“ е, когато жената лежи по гръб, а краката ѝ са вдигнати и кръстосани.
Мъж-бик и жена-кобила
Странно или не, но мъжете и жените са разделени в категории според продължителността на акта. Има бавни, средни и бързи мъже и жени. Връзките са равностойни и неравностойни и според това дали партньорите имат слаби, средно силни или бурни чувства. Тези с бурни чувства са изпълнени със сексуално желание, другите са с променливо или слабо. Ватсаяна класифицира мъжете и според размера на техния лингам (пенис): мъж-заек, мъж-бик, мъж-кон. А жените според дълбочината на тяхната йони (вагина): кошута, кобила и слоница. Равностойните сексуални връзки са между: заек и кошута, бик и кобила, кон и слоница и неравностойните между: заек и кобила, заек и слоница, бик и кошута, бик и слоница, кон и кошута, кон и кобила. Затова препоръчителните пози на жената-кошута трябва да са такива, че широко да разтварят нейната йони, докато жената-слоница трябва да заема поза, в която да свие своята вагина, по-широка по рождение.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Райна глези гаджето с ваканции

Фолк певицата Райна е неразделна с новата си изгора – Валери Тюлеков, пише „България днес“. ...

„Барометър България“: ГЕРБ 6/7, БСП 5/6, ДПС 2/3, ВМРО 1/2 (ГРАФИКИ)

Няколко дни преди изборите за Европейски парламент „Барометър България“ проведе финално експресно телефонно проучване за ...

Емилиано Сала не е искал да ходи в Кардиф

Загиналият при самолетна катастрофа в Ламанша в края на януари Емилиано Сала не е искал ...

Мъж нахлу с пистолет в Спешното в Дупница

Мъж нахлу с пистолет в ръка в спешния кабинет на частната болница в Дупница. Дежурните ...

Полицията задържа Баба Люса, въртяла схемите на Цветан Василев

Полицията е арестувала 70-годишната Людмила Петрова, известна с прозвището Баба Люса, за която Специализираната прокуратура ...

Безумен скандал между съпрузи разтърси ефира (СНИМКИ)

Пореден бурен скандал раздра ефира на Нова телевизия. След като миналата седмица една от двойките ...