Home » Истории » Калина Паскалева бясна: Лекари богатеят на гърба на болните! (историята за дядо й е скандална)
Калина Паскалева бясна Лекари богатеят на гърба на болните! (историята за дядо й е скандална)
Калина Паскалева бясна Лекари богатеят на гърба на болните! (историята за дядо й е скандална)

Калина Паскалева бясна: Лекари богатеят на гърба на болните! (историята за дядо й е скандална)

Калина Паскалева има пълното право да се гневи на лекарите!

Писателката и журналист Калина Паскалева е набрала много на родните лекари и с пълно право. Наскоро тя разбуни духовете в мрежата с трагедията на дядо си, когото т.нар. медици оставят да си отиде в страшни мъки. Ето какво разкри чаровницата:

„КОГАТО СИ ЛЕКАР И ЗАБОГАТЯВАШ НА ГЪРБА НА БОЛНИТЕ…

Шефът на дирекция „Договаряне и контрол на изпълнението на медицинската, дентална помощ и аптеки“ към РЗОК Иван Деспотов и неговият колега Владимир Манев бяха арестувани при зрелищна акция на Икономическа полиция на 9 май 2018 година на една от улиците в центъра на Пловдив.

Преди два дни слушах и брифинга на заместник-главния прокурор Иван Гешев относно акцията във Варна – лекари са арестувани заради злоупотреби при издаване на ТЕЛК решения с невярно съдържание, с които са ощетили държавния бюджет и много болни хора. От думите му стана ясно, че в две касети при двама от задържаните са намерени над 1,6 млн. лева.

Адмирации за успешната акция! Но докато слушах и четях новините за лекарите измамници в главата ми се завъртяха много въпроси. Аз не разбирам какъв човек трябва да си за забогатяваш на гърба на човешки живот.

Не разбирам и как спиш спокойно! Никой не може и няма право да си играе с човешки съдби. С човешки животи. С най-ценното, което имаме – здравето.

Не е тайна колко трудно приех смъртта на дядо ми преди година. Изпитвах толкова силна и задушаваща болка, че едва ли бих могла дори да я опиша. А и няма да се опитвам, защото с днешната дата се чувствам еднакво зле, както и когато прочетох съобщението от мама “Дядо ти почина.”.

Не съм разказвала подробно за съмненията ми в лекарите, че са опитвали и може би са успяли да източват пари от здравната каса чрез клинични пътеки.

Изначално дядо страдаше от псориазис. Имаше спадове и пикове, които налагаха лечение в болница. За по седмица, две. Което не го оправяше – той даже не оставаше да спи там, прибирахме си го вкъщи и му поръчвахме специални мехлеми, които да облекчават болката му.

Вливанията в болницата едва ли са били нещо по-различно от глюкоза, но какво са си писали по картоните завеждащите е отделен въпрос. Последният път, когато го приеха в болница отново заради псориазиса, лекарите не разбраха, че той вече е имал рак.

Не са му направили истински изследвания, макар да са отчели такива в общото му състояние. Не са видяли и симптомите, което седмица след изписването му, доведе до извеждането му посред нощ с линейка от вкъщи.

Още на следващата сутрин съобщават на баба ми, която също има здравословни проблеми ( следствие на коксартроза има скъсяване на единия крак и макар да е видимо, всеки път й правят нови изследвания за “доказателство” ), че дядо има рак.

И започва едно бавене на експертизата и назначаване на дата не за спешна, а за ЖИВОТОСПАСЯВАЩА операция. Отлагат я с една седмица ( през която тече клинична пътека ) – “комисията трябвало да реши в четвъртък, неговите изследвания ще са готови в петък, трябвало да се изчака следващото събиране на експертите”…

Нещо подобно обясни и на мен една глупава женица в болницата, след като буквално й влязох с шут в кабинета… И не че нямахме финансовата възможност да го преместим в частна болница, имахме, просто състоянието му не позволяваше.

И докато докторите се чудеха “какво да го правят”, защото и без това е вече възрастен и ще си иде един ден, той се разболя от пневмония, отказа да се храни, защото гърлото му гореше и отново по клинична пътека удължиха престоя му с една седмица.

НО спряха да му вливат лекарствата за борба с рака, от който той умираше по особено болезнен начин. Лекарят, който трябваше да го наблюдава, получаваше всеки ден от семейството ми по 50 лв, просто за да го гледа по-внимателно, нещо което е длъжен да прави и без подкуп.

Разказвам ви всичко това и все още треперя цялата и очите ми се пълнят със сълзи, защото не мога да повярвам как така лекарите се превърнаха в алчни чудовища, държейки човешки съдби в сребролюбивите си ръце.

Дядо ми почина, за по-малко от десет дни, без да бъде лекуван адекватно, без да бъде и опериран, защото от своето нехайство докторите допуснаха той да заболее от пневмония, която го отслаби и той нямаше да издържи тази ЖИВОТОСПАСЯВАЩА операция…

Но престоя му в болницата мина по клинична пътека. Някой изкара едни пари, докато моят дядо си заминаваше… Някой и днес може би продължава да изкарва пари и искам акциите на МВР срещу докторите измамници да продължат все така успешно.

Там някъде може и твоят дядо да бъде прегледан и “излекуван” като моя…. Там някъде може би някой се опитва да изкара болен здрав човек…“, разтърси мрежата Калина Паскалева.

razkritia.com

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Продава се рекламно BMW M5 Е60 на 16 хил. км

Германска автокъща продава една от колите, използвани за рекламните фотосесии на BMW M5 E60 през ...

Меси продължава да пише история

Звездата на Барселона Лионел Меси продължава да пише история. Меси стана първият футболист от XXI ...

Интер не са правили нещо подобно от половин век

Италианският футболен клуб Интер, който от новия сезон е воден от Антонио Конте, едва за ...

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде на посещение в Казахстан

По покана на българската общност вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде на работно посещение в Казахстан ...

Тодор Славков: Мога да съм кмет, премиер и президент едновременно

„Тодор Славков има толкова опит, че може да бъде кмет, министър-председател и президент едновременно”, заявява ...

Американец издирва корените си в България

„Искам да разбера какви са били, къде са живели, били ли са щастливи. Така ще ...