Home » Любопитно » Какви гърди се смятат за идеални?

Какви гърди се смятат за идеални?

Много жени по цял свят отчаяно се стремят да отговарят на общоприетите стандарти за красота. Мамопластиката днес е една от най-популярните пластични операции в света. Но какви гърди се смятат за идеални? Отговорът на този въпрос сякаш е очевиден – гърдите на всяка жена са по своему идеални, пише woman.bg. Практиката обаче показва, че повечето жени не ги удовлетворява подобен философски подход към въпроса.

Еталонът за женски гърди се е променял през различните епохи. През Средновековието най-голямо възхищение предизвиквали малките гърди. По времето на Венера Милоска пък било точно обратното. В епохата на управление на Мария Антоанета е било решено дори чашите за шампанско да са оформени като гърдите на кралицата. Женският бюст винаги е бил обект на вниманието и възхищението на противоположния пол. Именно зоната на деколтето от много векове привлича всички погледи.

Жените на 21-ви век не изостават от предшественичките си и до ден днешен се опитват да разкрият тайната на идеалните гърди. Много от тях обаче забравят, че гърдите са част от тялото като всички останали и затова едва ли могат да се възприемат отделно от самата жена. В резултат на това всяка жена си има свой еталон за идеални гърди, които да си пасват с останалите параметри от тялото. Има много фактори, които трябва да се вземат предвид в търсенето на идеалните гърди – анатомия, основа на млечната жлеза и дори размер на гръдния кош. Например на жена с едро телосложение ще ѝ стоят чудесно гърди с размер C или D. Този размер обаче изобщо няма да отива на дребничко и слабо момиче. Идеалът за женски гърди може да се променя и в зависимост от професията. Публичните личности, звездите на шоубизнеса, актрисите и блогърките предпочитат да имат големи стегнати гърди, които да приковават погледите и да привличат вниманието. Напоследък на мода е естественият вид, затова идеалът за женски гърди се адаптира към новото течение. Със сигурност може да се каже, че идеалните гърди на първо място трябва да изглеждат естествени и красиви.

Характеристика на идеалните гърди по четири параметъра
Първо – обем. Обемът може да е както изпъкнал, така и издължен. Второ – плътност. За идеални се смятат стегнатите, но при това податливи гърди. Третият параметър е височината на разположение на гърдите. Не забравяйте, че ниското разположение на гърдите и позата са две различни неща. Четвъртият параметър е широчината на основата. По този критерий гърдите могат да бъдат тесни, средни или широки.

Неизвестно защо много жени смятат, че най-важното в гърдите е размерът им – тоест, колкото са по-големи гърдите, толкова са по-близки до идеала. Всъщност според пластичните хирурзи оптималните размери на бюста след мамопластика са В и С. По-важното е имплантите да бъдат симетрични, а разстоянието между гърдите да не надвишава 4 см. Ако обаче жената е убедена, че идеалните гърди трябва да са пищни, не е нужно да я разубеждавате. Явно в този случай само големият бюст ще ѝ помогне да се чувства неотразима. Най-важното е да не се прекалява – ако ниско момиче си увеличи много гърдите, резултатът може да се окаже доста незадоволителен.

Не бива да се забравя и това, че колкото са по-големи гърдите, толкова е по-голям рискът да увиснат на по-зряла възраст. Жените, които не са свикнали с големите гърди, могат да се сблъскат и с болки при спортуване. Затова преди да поискате от хирурга „идеалните“ според вас гърди, първо изслушайте неговото мнение. Именно той ще може да подбере най-подходящите за вас импланти.
Формата
Женските гърди са били сравнявани с какво ли не – най-често с плодове, геометрични фигури и дори архитектурни елементи. Но коя форма на женските гърди е най-близка до идеалната? За най-привлекателни се смятат конусовидните или кръгли гърди. Кръглите гърди се срещат по-рядко, затова много жени искат именно тази форма при мамопластика. Много жени, които се стремят към идеалния бюст, се ужасяват от факта, че гърдите винаги са малко асиметрични. При много дами тази асиметрия е практически незабележима и със сигурност не е повод за комплекси. Просто не забравяйте, че гърдите на всяка жена са уникални и привлекателни.

Въпрос на вкус е и идеалът за форма на зърното. Най-разпространеният еталон са заобиколените от не твърде голяма ареола малки зърна, сочещи леко нагоре. Именно заради особености на зърната, много жени смятат, че гърдите им не са идеални. Реално общоприет идеал няма.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

МВнР: Избягвайте границата между Каталуния и Франция

Протестиращи в Испания затвориха ГКПП Жонкера, намиращ се на границата с Франция, в района на ...

18% от руснаците искат пак Берлинска стена

18% от руснаците смятат, че падането на Берлинската стена е събитие с негативен характер, а ...

Голфърка: Смятат, че съм стигнала дотук заради деколтето ми (ВИДЕО)

Най-сексапилната състезателка по голф в света – Пейдж Спиранак набира популярност с всяка изминала година. ...

Кметът на Враца каза остава ли Божинов в Ботев

Завърналият се начело на Ботев (Враца) Антони Здравков възнамерява да разчита на Валери Божинов, пише ...

Раздираният от безпаричие Дунав се оказа по-силен от Царско село

Дунав (Русе) победи Царско село като гост с 2:1 в закриващия мач от 16-тия кръг ...

Универсална моторетка на ток

Шведският производител Cake представи многофункционален електрически мотоциклет, който може да се превърне в почти всичко ...