Home » България » Как циганско училище източва бюджета на София? (СНИМКИ)

Как циганско училище източва бюджета на София? (СНИМКИ)

Циганско училище в столичния район „Връбница“ източва бюджета на София. Това се посочва в сигнал до редакцията на ФАКТИ.

Става дума за 70-то ОУ „Св. Климент Охридски” в кв. „Модерно предградие”.

Също в училището учат почти изцяло ромчета, които де факто не ходят на училище, но отсъствията не се отразяват в дневниците и по този начин техните родители не губят помощите, които получават всеки месец, а те не са малко. Питаме се, ако е така, защо в това училище се инвестират толкова много пари, вместо да се инвестират в друго детско заведение. Също видимо скоро в двора на училището общината е направила по програма ново модерно футболно игрище, както и на ул.” Връх Манчо ”, зад бл. 9 в кв. „Модерно предградие”, но тези спортни площадки вече изглеждат стари, неизползваеми и амортизирани.

В целия район „Връбница” няма нито една такава спортна площадка, но в ромското училище и в ромската част на квартала има две, които вече са без мрежа, защото ромите са я откраднали.

Ето и писмото до ФАКТИ: (публикуваме го без редакторска намеса)

С настоящето сигнализирам за извършване на некачествен ремонт по евро-програма, подписан от Кмета на София – г-жа Фъндъкова през 2018г. на 70-то ОУ „Св. Климент Охридски” в кв. „Модерно предградие”, район „Връбница“.

Такива евро-програми за „Основен ремонт и реконструкция“ са одобрени за 26 училища и детски градини в София. Според мен трябва да се назначи експертна комисия, която да провери качеството на извършените ремонтни дейности, материалите с които се работи, фирмата строител- за конфликт на интереси, по какъв начин е спечелила конкурса, защото районната администрация определено не упражнява контрол по качеството на ремонта. Видимо от снимките, които ще Ви предоставя топлоизолацията, която е поставена на сградата е с четири дюбела на кв. м., а трябва да има от осем до десет по техническа спецификация. Не малко пъти по новините сме гледали от некачествено поставена топлоизолация какво се случва, откъснати части от нея смазват коли, а там все пак учат деца. Разполагам с информация от служители в училището, че ремонта направен вътре е също толкова некачествен колкото и отвън. Също в училището учат почти изцяло ромчета, които дефакто неходят на училище, но отсъствията не се отразяват в дневниците и по този начин техните родители не губят помощите, които получават всеки месец, а те не са малко.

Питаме се, ако е така, защо в това училище се инвестират толкова много пари вместо да се инвестират в друго детско заведение. Също видимо скоро в двора на училището общината е направила по програма ново модерно футболно игрище, както и на ул.”Връх Манчо”, зад бл.9 в кв. „Модерно предградие”, но тези спортни площадки вече изглеждат стари, неизползваеми и амортизирани.

В целия район „Връбница” няма нито една такава спортна площадка, но в ромското училище и в ромската част на квартала има две, които вече са без мрежа, защото ромите я откраднаха. След като общината е направила такава инвестиция за много пари трябва да я поддържа и пази по някакъв начин.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Google изгражда центрове за данни в Тайван

През 2007 г. Google обяви плана си за изграждане на центрове за данни в Азия. ...

Каквото и да говорят неприятелите

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Каквото ...

Турция е нанесла въздушни удари

Турската армия е осъществила през нощта въздушни удари в района на сирийско-иракската граница, за да ...

Гриша Ганчев потвърди – Милош Крушчич ще води ЦСКА

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев потвърди за dsport.bg, че Милош Крушчич ще бъде старши треньор ...

Пендаровски: България няма да блокира преговорите ни с ЕС

Българската позиция за бъдещето на интеграцията на Северна Македония е вътрешен въпрос и няма да ...

Масов фалит на авиокомпании

Поредната икономическа криза е на прага, предупреждават анализатори. Редица фактори за нейното идване вече са ...