Home » Любопитно » Как да избегнете сутрешния стрес с финес?

Как да избегнете сутрешния стрес с финес?

За повечето хора събуждането рано сутрин е сред най-неприятните моменти от деня им. Още с включването на шумната аларма, която ни подканя да станем от леглото, ние получаваме първата си доза стрес и напрежение и това се отразява на целия ни ден. Напрежението започва да се трупа още преди съзнанието ни да се е събудило и преди да сме отворили очи.

Този първи за деня стрес влияе пряко на физическото ни здраве, а дискомфортът, който изпитваме, всъщност съвсем не е въпрос само на настроение.

И въпреки това утрото ни може да бъде позитивно и приятно. Необходимо е само да следваме някои правила, с помощта, на които ще избягаме от сутрешния стрес.

Снимки: shutterstock

Едно от първите неща, върху които трябва да се фокусирате, е предварителното планиране на времето. Отделете няколко допълнителни минути (може би 15 ще са достатъчни) за „неочаквани затруднения“, които могат да се появят. Те ще ви спестят много притеснения и ще ви спестят паниката, че „изпускате нещата от контрол и закъснявате“ още преди денят ви да е започнал.

Снимки: shutterstock

Хващането на мобилния телефон в ръка още с „пукването на зората“, за да проверите какво се случва из социалните мрежи също отнема много от времето ви. Направете опит да сведете до минимум този свой навик, но не се престаравайте като го изключите изцяло от програмата си. Бихте могли да съчетайте сърфирането в мрежата и проверката на съобщенията си с пиенето на кафе и закуската. Подобен ход, вероятно ще ви спести около 20 минути.

Прегледът на работните съобщения и въпроси оставете за момента, в който пристигнете на работното си място. Така ще си „откраднете“ още няколко допълнителни минути спокойствие, благодарение на които ще намалите още нивата на сутрешен стрес.

За да продължи деня ви с усмивка и позитивна нагласа, щом стигнете в офиса поздравете любезно колегите си. Дружелюбното и приветливо отношение е доказано, че помага за добрия тон на целия ви ден.

Най-добрия метод за понижаване и елиминиране на стреса, е планирането на времето. Ако имате предварителен план за деня и го следвате, ще откриете, че нещата се движат по “мед и масло”, както се казва.

Набележете важните и не толкова важни ангажименти и задачи и започнете да ги отмятате една по една. Разпиляването между няколко задачи едновременно ще предизвика хаос и ще доведе до покачване на стреса, който всъщност се стремите да избегнете.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Връщат часовника за 7707 кандидат-пенсионери

НОИ ще върне часовника за 7707 кандидат-пенсионери. Толкова са хората подали заявление за пенсиониране от ...

Токът за индустрията в Швеция по-евтин от нашия

Индустрията в Швеция и Финландия плаща по-ниска цена за електроенергия от българската. Това показва доклад ...

Пиян мъж би полицай в Бяла Слатина

Мъж е задържан за проява на агресия към полицейски служители в Бяла Слатина. Това съобщиха ...

Мая Манолова се зае с Търговския регистър, видя ФАКТИ

Омбудсманът Мая Манолова издейства среща с министъра на правосъдието Данаил Кирилов на група адвокати, които ...

В „Северен“ отличават ръководителите на образователни институции

„Отново заедно дни преди 24 май“ – така кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев ...

Ердоган: Има специален заговор срещу Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се зарече „въпреки чуждестранните вмешателства“ да изпълни целите си за ...