Home » Свят » Как армията влияе на военните

Как армията влияе на военните

На официалната страница на американската армия в социалната мрежа Twitter беше направена допитване на тема „Как армията влияе на военните”. До момента близо 9000 души са дали своето мнение. Общото мнение е, че армията прави хората по-силни както физически, така и психически, осмисля живота им и дава възможност за правене на кариера.

В коментарите, обаче хората остават скептични и критични по отношение влиянието на въоръжените сили в света, страната и живота на отделния човек. В частност, много признават, че службата е опропастила живота им, а държавата по никакъв начин не им е помогнало. „Как армията ми повлияя? Тя разруши моя живот. Не заради кошмарите, на които станах свидетел … А защото, когато се върнах вкъщи, армията ме изхвърли”, пише @SmokeShip.

Други припомнят, че в многобройните военни операции на САЩ са загинали и пострадали невинни хора. „Изпратиха ме в Ирак за една година. Там бях с моите приятели Смит, Хоукс, Лош и Берни. Сега всички те са мъртви”, казва @dyllyp. По думите му, единият е бил убит от снайпер, другият е катастрофирал, третият се е самоубил, а четвъртият е починал от рак.

„Когато здравето на съпруга ми се влоши до такава степен, че той едва дишаше, трябваше да се намеся и от негово име да подам молба да инвалидна пенсия. Белите му дробове направо изгоряха в Ирак. Ако не го бях направила, щяхме да останем на улицата” признава @MelEnterkin.

„Съпругът ми е морски пехотинец. Беше ранен в Ирак и изгуби крака си. Стана наркоман, заради болкоуспокояващите, а след това умря”, разказва @KarieWrites.

Виетнам също не е забравен. Част от потребителите на социалната мрежа разказват за „Агента Ориндж” – химическо вещество на САЩ, разпръсквано над виетнамските джунгли и пагубното му влияние не само върху местното население, но и върху самите американци. „Любимият ми баща не може сам да разкаже, защото умря преди 3 години след дълги години борба с рака в следствие на „Агента Ориндж””, казва @MBwendeAnderson.

Психологическият момент също е силно застъпен в коментарите. Безсъние, тревожност, депресия, паник атаки са сред най-честите симптоми. „Моят най-добър приятел винаги мечтаеше да служи в армията. Той беше най-веселият и усмихнат човек, който съм срещал някога. След като се върна от служба стана напълно друг човек и в последствие се самоуби. Ненавиждам те армийо”, признава @Balancement.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Бурни овации за легендата Франсис Форд Копола (ВИДЕО)

Наградата „Люмиер“ за 2019 г. ще бъде връчена на американския режисьор Франсис Форд Копола в ...

Джон Сина е част от Бързи и яростни

Актьорът Джон Сина е подписал договор за роля в следващия филм от поредицата „Бързи и ...

Зверска катастрофа в София, жена почина от раните си (СНИМКИ)

Жена, шофираща лек автомобил, катастрофира на бул. „Възкресение“ и бул. „Никола Мушанов“ в София, съобщиха ...

Потвърдиха присъдата на Орнела Мути

Италиански съд потвърди присъдата на актрисата Орнела Мути, съобщи ANSA. Тя вече беше осъдена на ...

Отиде си легендарен режисьор

На 96 години почина италианският режисьор Франко Дзефирели, съобщи ANSA. Дзефирели се прочу покрай адаптациите ...

Зверска катастрофа в София, жена е в тежко състояние (СНИМКИ)

Жена е в тежко състояние след катастрофа на бул. „Възкресение“ и бул. „Никола Мушанов“ в ...