Home » Свят » Как армията влияе на военните

Как армията влияе на военните

На официалната страница на американската армия в социалната мрежа Twitter беше направена допитване на тема „Как армията влияе на военните”. До момента близо 9000 души са дали своето мнение. Общото мнение е, че армията прави хората по-силни както физически, така и психически, осмисля живота им и дава възможност за правене на кариера.

В коментарите, обаче хората остават скептични и критични по отношение влиянието на въоръжените сили в света, страната и живота на отделния човек. В частност, много признават, че службата е опропастила живота им, а държавата по никакъв начин не им е помогнало. „Как армията ми повлияя? Тя разруши моя живот. Не заради кошмарите, на които станах свидетел … А защото, когато се върнах вкъщи, армията ме изхвърли”, пише @SmokeShip.

Други припомнят, че в многобройните военни операции на САЩ са загинали и пострадали невинни хора. „Изпратиха ме в Ирак за една година. Там бях с моите приятели Смит, Хоукс, Лош и Берни. Сега всички те са мъртви”, казва @dyllyp. По думите му, единият е бил убит от снайпер, другият е катастрофирал, третият се е самоубил, а четвъртият е починал от рак.

„Когато здравето на съпруга ми се влоши до такава степен, че той едва дишаше, трябваше да се намеся и от негово име да подам молба да инвалидна пенсия. Белите му дробове направо изгоряха в Ирак. Ако не го бях направила, щяхме да останем на улицата” признава @MelEnterkin.

„Съпругът ми е морски пехотинец. Беше ранен в Ирак и изгуби крака си. Стана наркоман, заради болкоуспокояващите, а след това умря”, разказва @KarieWrites.

Виетнам също не е забравен. Част от потребителите на социалната мрежа разказват за „Агента Ориндж” – химическо вещество на САЩ, разпръсквано над виетнамските джунгли и пагубното му влияние не само върху местното население, но и върху самите американци. „Любимият ми баща не може сам да разкаже, защото умря преди 3 години след дълги години борба с рака в следствие на „Агента Ориндж””, казва @MBwendeAnderson.

Психологическият момент също е силно застъпен в коментарите. Безсъние, тревожност, депресия, паник атаки са сред най-честите симптоми. „Моят най-добър приятел винаги мечтаеше да служи в армията. Той беше най-веселият и усмихнат човек, който съм срещал някога. След като се върна от служба стана напълно друг човек и в последствие се самоуби. Ненавиждам те армийо”, признава @Balancement.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Русия е тази, която създава проблемите

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Тръмп ...

Кавги и заплахи за бой на летище София

В абсурдна ситуация изпаднаха стотици българи и туристи, които трябваше да пътуват от Летище София ...

Ани Цолова се връща в телевизията?

От няколко месеца Ани е подновила тесните контакти със свои колеги от bTV, твърдят хора ...

Деси Слава на плажа с приятеля си (СНИМКИ)

Деси Слава е доста напълняла, забеляза репортер на „Блиц“, който я излови на несебърски плаж. ...

Битката за Шипка спасява България

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Битката ...

Лошото момиче на рапа отново е тук (ВИДЕО)

Рапърката Миси Елиът издаде нов албум – „Iconology“ след 14-годишна пауза, съобщи Контактмюзик. Предишният ѝ ...