Home » Технологии » Къде таксито е по-изгодно от лична кола

Къде таксито е по-изгодно от лична кола

За руснаците, които изминават с кола по-малко от 5 388 км годишно, е по-изгодно да вземат такси, отколкото да използват личен автомобил, съобщава „Коммерсант“, позовавайки се на проучване на HSBC Bank. Русия е на първо място сред най-големите страни. Индия заема второто място с показател 2731 км годишно. За Великобритания този показател се изчислява на 1184 км, за САЩ – 1 102 км, а за Германия – 811 км.

Анализаторите взимат предвид разходите за автомобил Toyota Camry (едно от най-разпространените таксита в света) във всяка страна, разходите за гориво и за поддръжка на автомобила и след това сравняват тази сума със средните таксиметрови цени и доходите на жителите. В Русия те регистрират сравнително ниско средно ниво на доходите, което усложнява покупката на личен автомобил, но също така отбелязват ниските цени на таксиметровите услуги.

Според проучването, цената на таксито в Русия е средно 75% по-ниска, отколкото в САЩ (около 130 рубли в цялата страна и около 350 рубли в Москва). В същото време годишните разходи за притежаване на личен автомобил в Русия са средно само с 30% по-ниски, отколкото в Америка. Според анализаторите на HSBC, таксиметровите услуги в Русия могат да си позволят по-ниски цени в сравнение с други държави поради голямата аудитория: общественият транспорт е слабо развит в много руски региони, което увеличава търсенето на таксита. Русия е един от трите лидери по степен на разпространение на поръчките за повикване на такси – таксита използват 45% от руснаците. Повече са само в Китай (51%) и Мексико (46%).

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Уайлдър се закани на Ортис: Ако ще и на 99 години да е, пак ще го сритам!

Луис Ортис се посмя добре по време на пресконференция вчера, след като бе запитан дали ...

Може да избухне война между САЩ и Китай

Бившият държавен секретар Хенри Кисинджър предупреди, че между САЩ и Китай може да избухне въоръжен ...

Премиум купе на базата на Skoda Octavia, каквото няма да видим

Всъщност, концернът-майка едва ли ще позволи на чехите да пуснат такъв автомобил, но въпреки това ...

Кобилкина: Жени, дръжте се като разгонени…

„Когато една жена иска да накара мъжът да ѝ обърне внимание, трябва да се държи ...

Шефът на Ферари обясни за по-ниската максимална скорост

Шефът на Ферари Матия Биното обясни причината за по-ниската максимална скорост на колите на Скудерията ...

Луксозно издание на „Моята борба“ бе продадено за €130 000

Вещи, принадлежали на нацисткия лидер Адолф Хитлер, фигурираха сред нацистките предмети, продадени на предизвикал спорове ...