Home » България » Йончева: Станишев е рицар, ще бъде в листата

Йончева: Станишев е рицар, ще бъде в листата

Синът ми много се зарадва на рицаря, който Станишев му прати по мен. Самият Станишев е добър рицар. Той трябва да бъде в листата на БСП. В левицата не се спускат списъци отгоре. Има дебат. Аргументиран и остър, след това гласуване. Това ще се случи и днес. Това каза по бТВ водачът на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева във връзка с пленума на Националния съвет на БСП.

На заседанието партията ще подреди листата за евровота, като ще стане ясно дали председателят на ПЕС Сергей Станишев ще влезе в листата за вота на 26 май.

„Сергей Станишев ще бъде част от евролистата, не защото той има повече номинации, а защото той е лицето, чрез което тази листа ще бъде много по-силна и аз вярвам в това. Той е най-успешният български политик в Европа, лидер на ПЕС, той е капитал не просто за българската левица, аз вярвам, че той е капитал за България“, отбеляза Йончева.

„В левицата не се спускат отнякъде някакви списъци, както сме свидетели в някоя друга партия. В левицата има дебат. Този дебат може да бъде много аргументиран, много остър, но има дебат. И смятам, че това ще се случи днес – ще има дебат и накрая ще има гласуване, защото това решение се приема с гласуване“, коментира Йончева.

Докъде ще стигне случаят „Ало, Банов съм“

Следващата седмица Йончева ще внесе в прокуратурата нови документи по случая „Ало, Банов съм“.

Прокуратурата съобщи в петък, че няма да образува разследване по сигнал срещу министъра на културата Боил Банов поради липса на нарушения на длъжностни лица от МК във връзка с ремонта на Ларгото в София. „От Министерството на културата не ни изпратиха никакви документи, МРРБ обаче ни изпратиха документи и следващата седмица ще ги покажем. Те потвърждават, че това, което е поискал господин Банов, това се е случило. И това е корупцията. Това не е моделът „Банов“. Това е моделът „Борисов“ и затова го прикриват“, каза Йончева.

В постановлението за отказ се дават подробности и за аудиозаписа, представен от Елена Йончева, като се констатира следното: „представеният запис е N-ти брой презапис, без да е представен оригиналният“, което е „непреодолима пречка пред експертите да установят налице ли е въздействие, има ли извършени манипулации и обработки“.

„Аз няма как да унищожа оригиналния звук, защото аз не съм го притежавала. Притежавала съм аудиозапис на дигитален носител и това копие е занесено в прокуратурата. Прокуратурата е наясно с това, че на подобни дигитални записи навсякъде се прави анализ за тяхната достоверност. Може да се разбере дали е имало монтаж, външно влияние, дали гласът съответства на персонажите“, обясни Йончева.

Замесена ли е Йончева в аферата КТБ

Тя за пореден път отрече, че е замесена в схема за източване на пари чрез фалиралата КТБ. Отрече и да е познавала добре Цветан Василев: „Аз съм работила за ТВ 7 и тези средства, които ми бяха отпуснати – направени са 7 документални филма, купена е техника и всичко това е не само налично, то е излъчено“.

На въпрос с препратка към изказването на Делян Добрев за политическото „доубиване“ – какво би я убило нея политически, Йончева отговори: „Аз смятам, че съм достатъчно честна, откровена и правя това, в което вярвам. Защо нещо трябва да ме убива?“.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Не е ли време вече наистина да затворим тая държава

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Не ...

Мадам Искрено и лично“ се завръща в ефир

Миглена Ангелова, отново ще радва феновете си от телевизионния екран. Eĸcцeнтpичнaтa телевизионерка ще бъде водеща ...

Румен Радев се срещна с ръководителите на службите за сигурност

Президентът Румен Радев проведе работна среща с ръководителите на службите за сигурност Държавният глава Румен ...

Слави Трифонов: Уважаеми зрители, спите ли?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Напоследък ...

А1 отчита стабилен ръст на всички основни показатели през втората четвърт на 2019 г.

Средният приход от абонат (ARPU) и средният приход от фиксирана линия (ARPL) растат съответно с ...

Армия, полиция и жандармерия ще борят африканската чума

Армия, полиция и жандармерия се включват в борбата с африканската чума по свинете, стана ясно ...