Home » България » Извращение в Лясковец: Богат 60-годишен ром изнасили 12-годишно глухонямо момиче, то забременя и…
Извращение в Лясковец: Богат 60-годишен ром изнасили 12-годишно глухонямо момиче, то забременя и...
Извращение в Лясковец: Богат 60-годишен ром изнасили 12-годишно глухонямо момиче, то забременя и...

Извращение в Лясковец: Богат 60-годишен ром изнасили 12-годишно глухонямо момиче, то забременя и…

Прокуратурата в Горна Оряховица разследва случай на сексуално посегателство върху петокласничка от възрастен мъж в Лясковец, която е родила дете преди месец, съобщава „Труд“.

За скандалния случай с 12-годишната В. А. С., която е едно от 12-те деца на бедно ромско семейство, разказа нейният брат Християн. Многолюдната фамилия на жертвата живее в Лясковец, а момичето е учило до напредването на бременността през тази пролет в средното училище в града.

Според брат й, момичето не съобщило за позорния случай и крило бременността си до април, когато получило болки в корема и повръщане. Близките му го завели тогава в Спешна помощ в железничарския град, където станало ясно, че е бременно, а после и в Акушеро-гинекологичното отделение на горнооряховската болница, където пък медиците установили с точност, че плодът е вече на шест месеца.

По думите на 29-годишния Християн чак тогава било установено, че през зимата сестра му била пресрещната на улицата в Лясковец, завлечена в една къща, където била пребита и изнасилена от мъж на около 60 години. Тогава обаче петокласничката не успяла да разкаже драматичната история, тъй като е глухоняма и със средна степен на умствена изостаналост.

С нея обаче успявала да комуникира единствено майка и, която я разпитвала защо е удряна, но ученичката мълчала. Веднага след като се разбрало какво точно се е случило, роднините на В. депозирали жалба в полицията в Горна Оряховица. Пред полицаи и дознатели петокласничката показала къщата на насилника в Лясковец.

По думите на брата става дума за мъж от богат ромски клан. Семейството на насиленото момиче наело и адвокат от Горна Оряховица, провели се неколкократно срещи със служители на отдел „Закрила на детето“ и психолози. Ученичката била спряна от училище и изкарала бременността си до деветия месец вкъщи, скрита от чужди очи.

На 1 септември тя родила във великотърновската болница здраво момиченце. След намесата на социалните работници от отдел „Закрила на детето“, бебето било дадено за осиновяване и дори вече е настанено в приемно семейство в Бяла.

„Имахме такъв такъв случай в нашето училище, момичето прекъсна училище“, признаха и учители от лясковското школо. Според тях то живее в семейство със сложно социално положение от 14 души.

В училището учи и по-малката сестра на жертвата. „Всички документи са в адвоката и в отдела за закрила на детето, от полицията мислят, че търсим пари, няма кой да иска сметка от насилника! Казаха, че ще правят ДНК тест, нищо не се случва вече месец“, твърди Християн. От Районната прокуратура в Горна Оряховица потвърдиха, че по случая е образувано досъдебно производство по чл.151 от НК за съвъкупление с малолетно лице, но без проявено насилие. По казуса е разпоредена експертиза за установяване кой е бащата на новороденото.

Извращение в Лясковец: Богат 60-годишен ром изнасили 12-годишно глухонямо момиче, то забременя и...

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

12 години затвор за пиян шофьор, убил трима край Лясковец

12 години затвор даде Великотърновският окръжен съд на пиян шофьор, убил с бясна скорост трима ...

ГДБОП с мащабна акция срещу лихварска банда

Мащабна операция на ГДБОП се провежда в момента в Лясковец и околностите, съобщи БНР. По ...

Простреляха в гърдите млад мъж в Лясковец

Простреляха в гърдите млад мъж в Лясковец

Мъж с огнестрелна рана в областта на гърдите е настанен в реанимацията на областната болница ...

Първи подробности за жестокото убийство в Лясковец

Първи подробности за жестокото убийство в Лясковец

Полицията в Горна Оряховица разследва убийството на 63-годишен мъж от Лясковец. Като съпричастен към престъплението ...