Home » Свят » Извънредно! Светът се шокира от ново зверство! Убиха още един журналист
Извънредно! Светът се шокира от ново зверство! Убиха още един журналист
Извънредно! Светът се шокира от ново зверство! Убиха още един журналист

Извънредно! Светът се шокира от ново зверство! Убиха още един журналист

Журналистът и писател Турки бин Абдул Азис ал-Джассер е бил подложен на изтезания и убит в Саудитска Арабия. За това съобщава изданието New Khalee, позовавайки се на правозащитници. По данни на изданието журналистът е бил убит в затвора месец след ликвидирането на Джамал Хашоги.

Ал Джасер е бил арестуван през март 2017 година и обвинен, че тайно е ръководил туитър акаунт, разкриващ нарушения на човешките права от страна на длъжностни лица и членове на кралското семейство.

Той е бил разобличен от саудитски шпиони в офиса на Туитър в Дубай. Според неназовани източници, шпионите били свързани със съветниците на принц ал Кахтани.

Той бил изпратен в оставка във връзка с разследването на убийството на Хашоги в саудитското консулство в Истанбул.

Саудитска Арабия призна, че убийството на журналиста Джамал Хашоги в Истанбул е било „предумишлено“ по данни предоставени от Турция, съобщи държавната медия.

„Информацията от турските власти показва, че действията на заподозрените в случая Хашоги са били предумишлени“, заяви държавният прокурор. Междувременно стана ясно, че директорът на ЦРУ Джина Хаспел е чула аудио запис на разпита на саудитския журналист Джамал Хашоги, по време на визитата ѝ в Турция.

„Човек, запознат със записа твърди, че той е „убедителен” и може да приложи още натиск над САЩ да държат отговорна Саудитска Арабия за смъртта на Хашоги”, се казва в статия на „Вашингтон поуст”.

Журналистът на „Вашингтон поуст” Джамал Хашоги изчезна на 2 октомври, след като влезе в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. След това Рияд твърдо отхвърляше твърденията на турски представители, че Хашоги е бил убит от саудитски агенти, които са разчленили тялото му.

Кралството твърдеше, че опонентът на властта е излязъл жив от дипломатическото представителство. След 17 дни на яростно отричане Саудитска Арабия заяви в събота, че журналистът е бил убит при „юмручен бой“ в саудитско консулство – без да разкрива местонахождението на неговото тяло.

Извънредно! Светът се шокира от ново зверство! Убиха още един журналист

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар