Home » България » Извънредна новина за делото срещу адвокат Стефан Матеев, задържан за нападението в Роженския манастир
Извънредна новина за делото срещу адвокат Стефан Матеев, задържан за нападението в Роженския манастир
Извънредна новина за делото срещу адвокат Стефан Матеев, задържан за нападението в Роженския манастир

Извънредна новина за делото срещу адвокат Стефан Матеев, задържан за нападението в Роженския манастир

И останалите трима съдии по наказателното дело в Районен съд Сандански се отведоха по исканата мярка “задържане под стража” срещу адвокат Стефан Матеев, задържан за нападението в Роженския манастир.

По-рано днес четирима техни колеги съдии също се отведоха по исканата мярка срещу санданския адвокат и делото трябваше да се разпредели между съдиите по граждански дела. Припомняме, че Стефан Матеев бе задържан за 24 часа вчера за нападението в Роженския манастир. Майката на арестувания Лидия Матеева е била дългогодишен секретар на община Сандански по времето на кмета Андон Тотев, а баща му е бивш следовател.

Припомняме, че вечерта на 18.09 маскирани мъже нахлуха в светата обител. В 20.47 часа бе получен сигнал за обир в Районното управление в Сандански. Сигналът бе подаден от отец Епифаний. Той е имал стар мобилен телефон с интернет връзка и чрез друг човек е направена връзка с младши полицейски инспектор, който обслужва района.

Съществува легенда, че в манастира е скрито съкровище от миналото. Маскираните мъже са търсили антики, но в крайна сметка са взели само телефона на свещеника. Отнети са и 11 охранителни камери от общо 20. От манастира няма липсващ църковен утвар, икони и пари, съобщиха от полицията по повод среднощното нахлуване в светата обител. Извършителите на кражбата в Роженския манастир не са били въоръжени.

Това каза на брифинг началникът на РУСандански гл. инсп. Борислав Щурков. Той отбеляза, че те са носили помощни средства за разбиване на стена. По думите му свещеникът в манастира няма физически наранявания, но е бил неутрализиран, а след обира се е освободил сам. Началникът на РУ-Сандански не пожела да оповести повече подробности около разследването, за да не възпрепятства работата по случая
Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар