Home » България » Изсипаха тонове пръст върху скалите в Черноморец

Изсипаха тонове пръст върху скалите в Черноморец

Тонове инертни материали са изсипани върху скалите на брега на морето в Черноморец. За това сигнализираха жители на курортното градче.

Камионите и багерите били забелязани вчера следобед и само намесата на местните хора спряла дейността им.

Местни видели камионите, натоварени с инертни материали в петък следобед. Движели се към брега на морето, където има все още незастроени терени. Дори успели да ги заснемат. Позвънили на телефон 112, за да спрат работата им.

„Едни над 50 камиона със скална маса, които минавали през града ни се оказа, че изсипват скалната маса върху скалите на Черноморец”, коментира Яна Николова – жител на Черноморец.

„Просто не можем да го възприемем. Как може да се изсипват върху скалите, което е едно богатство в Черноморец, и не само в Черноморец?”, каза пред Нова ТВ друг жител на Черноморец – Георги Димитров.

Свидетели на засипването станали и работници от съседните къщи. Разказват, че на място пристигнали полиция и служители на община Созопол.

„И защо се изсипват тези камиони тук, те просто направиха гробище. Те си знаят, доколкото знам е имало план тук да се прави път. Не съм лицето, което трябва да им задава въпроса дали имат разрешение. Има си органи, инстанции, които трябва да си вършат работата”, заяви работникът Стоян Панайотов.

Кметът на Черноморец получил информация от отдел „Незаконно строителство” в община Созопол. „Имат разрешение за прекарване на водопровод, но тъй като улицата не е изградена, започват да изграждат улица, за да могат да прекарат водопровод. Само че констатирано е от общината, че материалът, с който започват да изграждат улицата не отговаря на материала за изграждането на улица и насипването е спряно”, заяви кметът на Черноморец Добри Добрев.

„На пръв поглед не можем да уточним дали има засипване върху скалните образувания, тъй като трябва да се направят по-точни измервания”, коментира Елена Паспалева от РИОСВ-Бургас.

В понеделник РИОСВ ще направи своите проверки, а в Созопол била насрочена среща между представители на общината, инвеститора и изпълнителите.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Откриват първия новоразработен рудник в България

На 23 август в Крумовград ще бъде открит първия новоразработен рудник в България през последните ...

Лек автомобил се преобърна в канавка край Симитли (СНИМКИ)

Около 12.30 часа днес лек автомобил Opel се е преобърнал в канавка на пътя Крупник-Черниче, ...

Който не работи…

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Дори ...

Клоп: Може и да се откажа след 2-3 години

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не иска да говори за далечното си бъдеще. “Очаквам да ...

Урсула се увърта около Мис България (СНИМКИ)

Коафьорът Борислав Сапунджиев, по-познат като Урсула бе сред ВИП гостите на първото издание на летен ...

Сигнал за бомба и на летище Пловдив

Към 11 часа днес в дежурната част на ОДМВР – Пловдив е получен сигнал, че ...