Home » Крими » Измамница от Пловдив сред най-издирваните жени в Европа

Измамница от Пловдив сред най-издирваните жени в Европа

51-годишната пловдивчанка Радина Жечева е сред най-издирваните жени в Европа, извършили престъпления и успели да се укрият. Заради серията от измами дамата е включена в кампанията на Европол „Престъпността няма пол“. В нея участват 22 държави от Евросъюза, които подбиратт най-търсените престъпници от нежния пол. Бегълците от закона са представени на уебсайта „Най-издирваните в Европа“ – www.eumostwanted.eu/crimehasnogender.

Целта е да се привлекат възможно най-много посетители на сайта, защото опитът показва, че колкото повече очи видят търсените, толкова по-голям е шансът някой да постави последното парче от пъзела, което ще доведе до намирането и арестуването на издирван човек.

„Колкото повече очи видят търсените, толкова по-голям е шансът някой да постави последното парче от пъзела, което ще доведе до намирането и арестуването на издирван човек“, пишат от МВР.

Радина Жечева се издирва от пет години насам. Има присъда от 5 г. затвор за измама, получена през 2013 г., която обаче не излежава, защото не е открита .

Пловдивчанката се прочу след като успя да ужили 12 родопчани, от които прибрала общо над 25 хил. лева. Част от хората били излъгани, че ще получат работа в чужбина срещу солидно заплащане, други ѝ дали пари, за да вземат банков кредит, трети пък платили за преносими компютри.

Измамите са осъществени през първата половина на 2012 година. Радина използвала и фалшив документ за самоличност за източване на кредитна карта.

Тя не вземала само пари, но искала ценности и вещи. Сред измамените е жена от Чепеларе, която платила около 2 хил. лева, за да получи банков кредит. Освен парите пострадалата била убедена да даде и кредитната си карта, от която били източени 1 000 лева.

21-годишно момиче от село Змеица, което работило през 2011 година в Смолян, също попаднало в схемите на Жечева. Радина обещала да намери на девойката и семейството ѝ работа в Шотландия. Роднините платили в брой общо около 12 хил. лв., дали златни накити и няколко преносими компютъра.

Следващата жертва се оказал колега на момичето, който дал лаптопа си и към 2,2 хил. лв. за работа в чужбина. Двама мъже от Смолян чакали Радина да им осигури работа в ски-фабриката в Чепеларе, като за услугата ѝ платили по 60-80 лева. Поредната измамена е смолянчанка, която чакала да си получи два лаптопа втора употреба на промоция.

Жената предплатила стоката с 800 лева, но получила само единия компютър. Сред потърпевшите е и нейна съгражданка, която дала 1 400 лева на Радина, за да ѝ погаси кредита, но впоследствие разбрала, че е без пари и със заем. Жертва станал и друг жител на областния град, който платил 200 лева също за уреждане на заем от банка.

Освен с измамите, подсъдимата използвала и фалшива лична карта на името на една от жертвите си, с която взела на лизинг лаптоп от магазин на мобилен оператор. Накрая единият от измамените се усетил, качил Жечева в колата и я закарал в полицията.

Преди да получи 5-годишната присъда, Радина вече е осъждана за измами в Пловдив, за което има наложено наказание „пробация“.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Олиото вреди на здравето, потвърждава ново изследване

Ново изследване потвърди, че слънчогледовото олио крие сериозна опасност за нашето здраве. Лекарите винаги са ...

Зимата се завърна със сняг и студ в Европа (СНИМКИ)

Най-малко 170 000 домове в югоизточна Франция са останали без ток заради повредени от снеговалежите ...

Концесионерът на Златна рибка задлъжня, публично продават автомобила ѝ

Личният автомобил на Мила Пенкова, съпруга на известния бургаски бизнесмен Рали Пенков, е обявен на ...

Кралицата на криптовалутата“ издадена на властите от брат си

Братът на обявената за „кралица на криптовалутата“ Ружа Игнатова, която се издирва от ФБР заради ...

Президент със сърдечни проблеми

Сръбският президент Александър Вучич е бил приет във Военномедицинската академия в Белград снощи заради сърдечно-съдови ...

След инциденти: Ферари оглави тренировка в Бразилия

Пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Шарл Льоклер оглавиха втората свободна тренировка в Бразилия, която ...