Home » България » Излязоха страховити свидетелства за ужаса край Стряма, където загина работник, а други двама са ранени
Излязоха страховити свидетелства за ужаса край Стряма, където загина работник, а други двама са ранени
Излязоха страховити свидетелства за ужаса край Стряма, където загина работник, а други двама са ранени

Излязоха страховити свидетелства за ужаса край Стряма, където загина работник, а други двама са ранени

Огромен багер, който трябвало да се завърти, а бил в склад, е съборил при маневрата бетонна стена, тя е паднала от височина 10 метра върху работник, стоящ долу и го е убила на място. Името на загиналия е Джамал Хаджиев от Девин. Мъжът е бил горд татко на две деца. Под бетона са били затрупани и другите двама работници, които са извадени живи и откарани в болница в Пловдив.

Там е страшно, багеристът в случая няма вина, началникът му не вижда ли, че верижният багер е огромен и няма как в такова помещение да се обърне. Това коментира пред БЛИЦ съпругата на единият от работниците, които са били на мястото на инцидента и са станали свидетели на ужаса.

Съпругата помоли за анонимност, тъй като се притеснява че ще уволнят мъжа й, а семейството има кредити. Загиналият човек е от Девин. Жената каза още, че във фирмата без почивка работят много хора, получават по около 1500 лева на месец, а ги осигуряват на 600 лева.

Двамата работници, които пострадаха, са с опасност за живота. Единият е със счупен таз. Другият също е с множество счупвания и наранявания. В момента се борят за живота му.

Инцидентът стана тази сутрин край пловдивското село Стряма. Работниците са строили логистична база на верига „Кауфланд“. 58-годишен мъже  загинал на място, 29 и 26-годишни мъже са в болница. Полицията, както и Инспекцията по труда сее  заела със случая.

Директорът на Областната инспекция по труда в Пловдив – Атанас Чернаев, каза, че е бил уведомен за случая в 8,50 часа сутринта и веднага е изпратил екип на инспекцията на място. Служителите му в момента проверяват има ли нарушение на условията за безопасност на труда и ще се прегледат дали са били спазени изискванията за осигуряване на здравословни условия на труд. Чернаев допълни, че ще бъде извършена пълна проверка на фирмата и на подизпълнителя за това дали е спазено трудовото законодателство и как се плаща на работниците.

Кристина ИВАНОВА

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Страховита буря в Гърция! Шестима чужденци загинаха

Шестима чужденци, сред които и две деца, загинаха, а повече от стотина души бяха ранени ...

Така не се изпреварва! (ВИДЕО)

От МВР предлагат на вашето внимание кратък клип с неправилни маневри на водачи, заснет в ...

Бикове vs. хора – мелето продължава (ВИДЕО+СНИМКИ)

Петима души бяха ранени, от които единият е с лека прободна рана, по време на ...

Папата: Помогнете на нуждаещите се мигранти

Папа Франциск призова да се организират хуманитарни коридори, за да се окаже помощ на най-силно ...

Адът слезе на земята в Афганистан

Най-малко 12 човека загинаха и 43 бяха ранени тази сутрин при експлозия на кола бомба ...

Бикове гонят хора в Памплона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-малко петима души са били ранени, сред които и двама прободени от бикове по време ...