Home » Свят » Изгориха живо 19-годишно момиче, защото отказало секс

Изгориха живо 19-годишно момиче, защото отказало секс

19-годишно момиче беше убито в Бангладеш, след като подало оплакване срещу директора на училището ѝ за сексуален тормоз. Новината за нейната смърт доведе до вълна на недоволство и протести в азиатската страна.

Нусрат Джахан Рафи е на 19 години. Живее в малък град с консервативно семейство и учи в мюсюлманско училище. На 27 март обаче едно решение променя живота ѝ напълно – подава оплакване за сексуален тормоз от страна на директора на училището. Според показанията ѝ, той я извикал в кабинета си и започнал да я докосва без нейно съгласие. Тя успяла да избяга преди ситуацията да ескалира, предаде Bulgaria On Air.

Един от полицаите снима показанията ѝ на телефона си. Тя е разстроена, опитва се да скрие лицето си с ръце, но полицаят ѝ казва, че оплакването ѝ „не е чак такъв голям проблем“ и я кара да ги махне. Властите не ѝ предлагат защита. Изпращат я у дома. Не след дълго директорът на училището е арестуван – тогава започват и проблемите. Двама нейни съученици организират протест в негова защита. Включват се и местни политици. Всички обвиняват Нусрат.

А семейството ѝ се притеснява, че тя е в опасност. Две седмици след нейните показания се случва най-лошото. Нейна съученичка я среща в училище и я подмамва да се качи на покрива на училището. Там обаче я чакат петима нейни съученици. Заплашват я и настояват да оттегли жалбата си, а когато тя отказва, я заливат с керосин и я запалват. Преди да издъхне от раните си, тя успява да запише последни показания в линейката, на телефона на брат си.

Идентифицира и част от нападателите. Трагичната новина за смъртта ѝ кара хиляди да се стекат на погребението ѝ. Макар и късно са организирани редица протести в нейна подкрепа. Полицията арестува 15 души, сред тях и организаторите на първоначалния протест. Седем други са свързани с убийството ѝ. Полицаят, снел показанията ѝ, е бил освободен. А обвиненият директор остава в ареста.

Бангладеш
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Емилиано Сала не е искал да ходи в Кардиф

Загиналият при самолетна катастрофа в Ламанша в края на януари Емилиано Сала не е искал ...

Мъж нахлу с пистолет в Спешното в Дупница

Мъж нахлу с пистолет в ръка в спешния кабинет на частната болница в Дупница. Дежурните ...

Полицията задържа Баба Люса, въртяла схемите на Цветан Василев

Полицията е арестувала 70-годишната Людмила Петрова, известна с прозвището Баба Люса, за която Специализираната прокуратура ...

Безумен скандал между съпрузи разтърси ефира (СНИМКИ)

Пореден бурен скандал раздра ефира на Нова телевизия. След като миналата седмица една от двойките ...

Чернобил е сериалът с най-висок рейтинг в историята

Едва дни след финала на най-успешния телевизионен сериал до момента – „Игра на тронове“, върха ...

Влак прегази мъж край Сливен

Мъж е загинал, след като е бил премазан от пътнически влак край Сливен късно снощи, ...