Home » Свят » Изгориха живо 19-годишно момиче, защото отказало секс

Изгориха живо 19-годишно момиче, защото отказало секс

19-годишно момиче беше убито в Бангладеш, след като подало оплакване срещу директора на училището ѝ за сексуален тормоз. Новината за нейната смърт доведе до вълна на недоволство и протести в азиатската страна.

Нусрат Джахан Рафи е на 19 години. Живее в малък град с консервативно семейство и учи в мюсюлманско училище. На 27 март обаче едно решение променя живота ѝ напълно – подава оплакване за сексуален тормоз от страна на директора на училището. Според показанията ѝ, той я извикал в кабинета си и започнал да я докосва без нейно съгласие. Тя успяла да избяга преди ситуацията да ескалира, предаде Bulgaria On Air.

Един от полицаите снима показанията ѝ на телефона си. Тя е разстроена, опитва се да скрие лицето си с ръце, но полицаят ѝ казва, че оплакването ѝ „не е чак такъв голям проблем“ и я кара да ги махне. Властите не ѝ предлагат защита. Изпращат я у дома. Не след дълго директорът на училището е арестуван – тогава започват и проблемите. Двама нейни съученици организират протест в негова защита. Включват се и местни политици. Всички обвиняват Нусрат.

А семейството ѝ се притеснява, че тя е в опасност. Две седмици след нейните показания се случва най-лошото. Нейна съученичка я среща в училище и я подмамва да се качи на покрива на училището. Там обаче я чакат петима нейни съученици. Заплашват я и настояват да оттегли жалбата си, а когато тя отказва, я заливат с керосин и я запалват. Преди да издъхне от раните си, тя успява да запише последни показания в линейката, на телефона на брат си.

Идентифицира и част от нападателите. Трагичната новина за смъртта ѝ кара хиляди да се стекат на погребението ѝ. Макар и късно са организирани редица протести в нейна подкрепа. Полицията арестува 15 души, сред тях и организаторите на първоначалния протест. Седем други са свързани с убийството ѝ. Полицаят, снел показанията ѝ, е бил освободен. А обвиненият директор остава в ареста.

Бангладеш
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Меркел все още води колоната в Германия

Подкрепата за Германската социалдемократическа партия (ГСДП) сред избирателите е нараснала с два пункта за последната ...

Официално: Не допуснаха Семеня на Световното

Южноафриканската лекоатлетка Кастер Семеня получи забрана за участие на световното първенство по лека атлетика в ...

Десетки казаха последно сбогом на Жорж Ганчев

Последно „сбогом“ с политика Жорж Ганчев си взеха десетки интелектуалци, спортисти и публични личности. Те ...

Няма такава държава

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Вече ...

Треньорът на Марибор: Лудогорец е фаворит

Старши треньорът на Марибор Дарко Миланич беше доволен от футболистите си след нулевото равенство срещу ...

Варна е кино и любовна лудост

От днес, 23 август, морската столица се превръща в световна сцена на киното. Фестивален и ...