Home » Имоти » Изборът на детски басейни – трудна задача ли е това?

Изборът на детски басейни – трудна задача ли е това?

Купуването на детски басейни е нещо, което се прави сравнително често – да кажем през няколко години. Дали защото децата растат, дали заради „случки“, завършващи с „не бях аз“, намирането на начин за справяне с летните жеги и многото свободно време през ваканцията, се свежда до купуването на нов детски басейн.

Така, стигнали сте до тук, значи търсите подходящ модел за идващото лято, с който да зарадвате семейството и най-вече децата си. Разнообразието е изключително голямо, което е едновременно добре, но и малко стресиращо.

По-долу ще предложим няколко съвета/въпроса, които да улеснят задачата ви да изберете най-подходящия при толкова голямо разнообразие от детски басейни в Спортен склад.

Колко големи са децата?

Ако търсите детски басейн за малки деца (2-6 години), съветваме ви да гледате малки по обеми модели. Така ще им предложите усещане за опора, а вие ще сте спокойни, че се забавляват без притеснения. Различни цветни рингове, интересни щампи с морски мотиви, както и различни размери, всичко нужно за весели детски усмивки. Моделите обикновено се надуват лесно, но препоръчваме употребата на помпа, била тя ръчна, крачна или друг тип.

За по-големите деца (над 6 години) можете да изберете модел, който да пасва и на вас като възрастен. Разбира се, присъствието ви покрай децата е задължително, затова, направете го удобно за всички.

Меки или твърди стени?

Можете да откриете детски басейни с надуваеми стени, които поддържат цялата вода вътре или пък да се спрете на модел с твърда конструкция. Двата модела имат своите предимства, а от вас зависи да изберете кой е по-удачен. Меките са по-предпочитани, защото малчуганите обичат да играят на ръба и като цяло са по-удобни за облягане. Твърдата конструкция пък предпазва от точно такова облягане, което при по-големите обеми е крайно непрепоръчително.

Колко често ще се сменя водата?

За разлика от стандартните басейни, детските такива не разполагат с пречистваща система. Така водата вътре остава една и съща за по-дълго време, което в комбинация с високите температури и слънцето, е предпоставка за развитие на бактерии, позеленяване на водата и покриване на дъното и стените с хлъзгава слуз – доста неприятно. Тук вариантите не са много и се свеждат до по-честата смяна на водата, а това означава много загубени литри. Друга възможност е използването на специални препарати за поддръжка на басейните, но тъй като децата често поглъщат от тази вода, това не се препоръчва за най-малките.

Добре е да разполагате с покривало за басейн, което да предпази водата от замърсяване – най-вече неща, които вятърът довява – листа, косми, любопитни насекоми и т.н. Аксесоарите за почистване ще ви помогнат в случай, че водата вече има нужда от почистване. Използват се лесно и са компактни.

Ако вече сте се убедили какъв модел детски басейн искате, имате измерено мястото, на което ще стои, то препоръчваме да потърсите точното решение в добър спортен магазин. Може да добавите към покупките си също и очила за плуване, бански.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Връщат часовника за 7707 кандидат-пенсионери

НОИ ще върне часовника за 7707 кандидат-пенсионери. Толкова са хората подали заявление за пенсиониране от ...

Токът за индустрията в Швеция по-евтин от нашия

Индустрията в Швеция и Финландия плаща по-ниска цена за електроенергия от българската. Това показва доклад ...

Пиян мъж би полицай в Бяла Слатина

Мъж е задържан за проява на агресия към полицейски служители в Бяла Слатина. Това съобщиха ...

Мая Манолова се зае с Търговския регистър, видя ФАКТИ

Омбудсманът Мая Манолова издейства среща с министъра на правосъдието Данаил Кирилов на група адвокати, които ...

В „Северен“ отличават ръководителите на образователни институции

„Отново заедно дни преди 24 май“ – така кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев ...

Ердоган: Има специален заговор срещу Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се зарече „въпреки чуждестранните вмешателства“ да изпълни целите си за ...