Home » България » Иво Христов: ГЕРБ създаде каста от евромилионери

Иво Христов: ГЕРБ създаде каста от евромилионери

„ГЕРБ взима банкноти от единия ни джоб и ни пуска стотинки в другия джоб. Банкнотите – това са милиардите евро за България, които се материализират в резиденции, вътрешни асансьори и къщи за гости, а стотинките това са обещанията от турнето на премиера – тук за болница, там за детска градина. Ако не се връзваме на тази очевидна манипулация, трудно ще бъдем манипулирани.

Изборите на 26 май са ключови, тъй като ще предопределят политическата ситуация в България. Те съдържат два залога – национален и европейски. Националният е в това „БСП за България” да победи ГЕРБ. Без това условие всеки следващ избор в България ще бъде предварително компрометиран”, това каза в Стара Загора пред журналисти кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България“ Иво Христов.

„ГЕРБ купуват изборите, премиерът Борисов е на промоционално турне из страната и обещава милиони навсякъде откъдето мине. Това не прилича на избори, това са ориенталски маниери в правенето на политика”, подчерта Христов. По думите му националният залог е да съхраним правото на българите да избират своите управници и да им търсят отговорност. Той изрази недоумение относно бавенето на „оставката на министър Порожанов, тъй като е обект на няколко скандала едновременно – не чувам никакъв коментар нито от него, нито от министър-председателя Борисов”.

Според Христов европейският залог на изборите се състои в съставянето на нов европарламент, който да изведе Съюза от кризата, в която се намира. „Криза, която започва от проблема с Брекзит, който блокира работата по всички останали теми и която се простира върху всички държави от Съюза във вид на загуба на доверие в европейския проект”, заяви Иво Христов пред препълнена зала с избиратели. Той и депутатите от „БСП за България” Драгомир Стойнев и Георги Гьоков се срещнаха с над 200 старозагорци.

„Има две нива на дискриминация, едното – финансиране по политически признак, а след това идва и финансирането на наши хора. Когато влязат пари в една община, те не отиват за благото на всички жители, мисля че това не се нуждае от документи и обяснения след гръмналите серийни скандали през последните месеци”, коментира кандидатът за евродепутат темата за качеството на живот. „Макар че управляващите и лично министър-председателят започват твърдо да заявяват, че не се интересуват от резултата на тези избори и ще стоят тук до дупка. До дупка ще рече, докато се избере нов главен прокурор, който да чадъросва всичките злоупотреби на сегашните властници, а те гърмят по една дневно, понякога и по повече, това е причината за тяхното упорство” – така коментира въпросите на гражданите, свързани с управляващите. Участниците в срещата дискутираха суверенитета, защитата на интересите на България, въпросите на отбраната, транспорта, външната политика.

„Силата на БСП е, че сме заедно и защитаваме винаги интересите на гражданите, тези избори ще ги спечелим”, заяви на финала на срещата Драгомир Стойнев.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Смразяващи подробности за клането в Петрич

54-годишният Васил Василев, който едва не уби жена си днес около обяд в Петрич, вече ...

Мъж наръга няколко пъти съпругата си в Петрич

Мъж наръга жена в Петрич. Инцидентът стана днес около обяд в дома на семействотo. При ...

Тръмп заплаши Франция с мита, каквито не са виждали досега

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп пристигна във френския курорт Биариц, където от днес до ...

Туск за срещата на Г-7: Тежко изпитание!

Започващата днес среща на върха на Г-7 ще бъде тежко изпитание за единството и солидарността ...

Жена от народа с минало в излишък

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Вагонът ...

Ердоган отлита за Русия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще бъде във вторник на еднодневно посещение в Русия, потвърди ...