Home » България » Иванов: Ще бъдем алтернатива на сегашното управление

Иванов: Ще бъдем алтернатива на сегашното управление

Има обединение в демократичното пространство, поставяме си за задача да бъдем алтернатива на сегашното управление, което загробва България в неоавторитаризъм, каза пред БНР Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“.

Нашата цел е от три политически партии да направим реално обединение, то работи добре и смятам, че това е реалният път. Потенциалът на нашата общност не е изчерпан, но има нужда от мобилизиране на гражданска енергия, за да можем да постигнем целите си. Време е да се говори с имена и с конкретни политически оценки, на второ място е политическото оцеляване. Нашето послание е ясно, съзнаваме своята отговорност, много е рано да се правят изводи, каза още Иванов.

В коментар за преференциите Иванов отбеляза, че „Борисов все по-дълбоко ипотекира ГЕРБ пред своите партньори от сараите. Всеки повей на вятъра променя думите на г-н Борисов, това го гледаме 10 години и е време да излезем от тази ситуация. Българските граждани искат да имат избор, те свикнаха с този инструмент за намеса в партийните гешефти през реденето на листите. Неслучайно това не се харесва, очаквам нови опити за обезсмисляне на преференциите“.

Иванов изрази притеснения за номинациите за ЦИК. Според него отново не се залага на ясен профил на хора, които могат да гарантират с репутацията си защитата на обществения интерес. „Това го видяхме и в БНБ с номинацията за подуправител. Начинът, по който през задния вход се инсталира нов титуляр, е източник на притеснения, че има пореден опит да се маскира положението и жертвана възможността на България за пълна интеграция към ЕС и заздравяване на финансовия сектор.“

Иванов коментира и акцията на прокуратурата срещу кметове и олигарси:

„Виждаме края на един драматично безплоден мандат на господин Цацаров и тоталната неспособност на политическите сили да формулират дневен ред за реформа в прокуратурата. Време е за сериозен разговор за това как да реформираме тази институция издълбоко. Защото дори да имаме един персонално приемлив човек, какъвто беше Велчев, това няма да реши проблемите на институцията. Сега е моментът за политически визии. Сега е време и президентът Радев да влезе в тази тема решително и конкретно“.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Днес е Велика сряда

Днес отбелязваме Велика сряда от Страстната седмица или Седмицата на страданията, която е последната от ...

Голям пожар в Париж близо до двореца Версай

Голям пожар избухна в Париж близо до двореца Версай. До момента няма данни за пострадали. ...

Турция отвръща на САЩ! Има „план Б“, ако не получи изтребители Ф-35

Турция обяви, че има „план Б“, ако Съединените американски щати откажат доставка на изтребителите Ф-35 ...

На 24 април 1915: Начало на арменския геноцид

Със започналите на 24 април 1915 г. арести на стотици арменски интелектуалци, предимно в столицата ...

Бронираният влак на Ким Чен-ун вече е в Русия

Бронираният влак на севернокорейския лидер Ким Чен-ун пресече границата на Северна Корея с Русия и ...

Терористи планирали да пуснат бомба в Русия от квадрокоптер

Членове на джихадистката групировка „Ислямска държава”, забранена в Русия, са планирали кърваво нападение на руска ...