Home » Технологии » iPhone продължава да затъва

iPhone продължава да затъва

Според статистика, направена от IHS Markit, продажбите на iPhone са претърпели спад през второто тримесечие на 2019-та. Анализаторите очакват тенденцията да продължи най-вече поради високите цени.

iPhone продължава да затъва

През второто тримесечие на годината Apple е продал общо 35,3 милиона смартфона, което е по-малко с 15 процента спрямо миналата година(41,3 милиона) и 19 процента спрямо периода януари-март включително(43,8 милиона).

Водещата компания на пазара продължава да бъде Samsung. Продажбите на южнокорейския концерн възлизат на 75,1 милиона броя за второто тримесечие на 2019-та. Това представлява увеличение от 6 процента, както на годишна, така и на тримесечна база.

Въпреки предизвикателствата, предизвикани от забраната на правителството на САЩ, Huawei остава подгласник с 58,7 милиона доставки за периода април-юни на тази година. Това представлява спад от 1% спрямо предходното тримесечие, но и увеличение от 8% спрямо предходната година.

Според IHS Markit, основния фактор за лошия резултат на iPhone са високите цени. Те коментират, че от Apple са изправени пред две ключови предизвикателства. Първото от тях са супер-премиум цените за най-новите модели на американската компания, а второто – недостатъчната еластичност на цените при по-старите устройства.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Турция поиска още руски ракети

Турция обсъжда допълнителни покупки на противоракетната отбранителна система С-400 от Русия, според ръководителя на руската ...

Гнусно и миризливо отмъщение за жена в Димитровград

За унищожаване и повреждане е образувано досъдебно производство в димитровградското управление. Това съобщиха от ОДМВР-Хасково. ...

Клоун плаши шофьорите в Хасковско нощем

Човек с костюм на клоун плаши шофьорите на главния път между Хасково и Свиленград, подават ...

Ето какво знаем за фаталния камион

В камион, пристигнал на Острова от България, бяха открити 39 тела. Това е водещата новина ...

Тръмп смята, че Реналт внася коли в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп е убеден, че Renault продължава да внася автомобили в САЩ, въпреки ...

Ето какво знаем за фаталния български камион

В камион, пристигнал на Острова от България, бяха открити 39 тела. Това е водещата новина ...