Home » Крими » Има̀не за 2 млн. евро в палата на Жоро Шопа

Има̀не за 2 млн. евро в палата на Жоро Шопа

Десетки луксозни часовници и бижута на обща стойност около 2 милиона евро са открили полицаите от „Гуардия сивил“ в имението на Георги Семерджиев – Жоро Шопа в Кабрера де Мар край Барселона. В четвъртък следобед той бе арестуван в палата си от испанската полиция по искане на властите в България.

В имението на Жоро Шопа край Барселона ченгетата се натъкнали на впечатляваща колекция от часовници и бижута Семерджиев е въдворен в арест в Мадрид в очакване на екстрадицията си и вероятно ще изкара лятото в испанска килия, докато съдебните власти уредят отзоваването му в България, твърди lupa.bg.

У нас Жоро Шопа ще бъде съден за укривателство известно семейство хотелиери, които от месеци са в следствения арест. Срещу Семерджиев ще бъде повдигнато и друго обвинение – за пране на пари от престъпна дейност, но засега детайлите от това разследване се пазят в тайна от Специализираната прокуратура.

Според неофициална информация, става въпрос за огромна сума пари с неустановен произход – над 12 милиона лева. Източник от високите етажи на МВР пък разкри прелюбопитен детайл около задържането на Семерджиев в къщата му в Кабрера де Мар. Дошлите да арестуват Жоро Шопа испански полицаи са се натъкнали на впечатляваща колекция от луксозни швейцарски часовници и дизайнерски бижута – мъжки и дамски, заключени в сейф.

Полицаите описвали около 2 часа скъпоценностите на Семерджиев, които имали автентични документи за произход. „Часовниците са на обща сума около 2 милиона евро – става въпрос за уникални модели на „Вашерон Константин“, „Картие“, „Аудемар Пиге“, „Юлис Нарда“, „Зенит“, „Хублот“ и други реномирани марки.

Интересно е откъде Семерджиев ще докаже произхода на средствата, с които е закупил часовниците“, разказва източникът. Георги Семерджиев пред имението си в Кабрера де Мар заедно с друг „сенчест“ баровец с прякор Брото В България Георги Семерджиев – Шопа отдавна стана пословичен със страстта си към свръхлуксозните часовници. Той даже стопанисва бутици за тиктакащи скъпоценности в София, а и в Букурещ.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Масова евакуация на Канарските острови

Властите на испанските Канарски острови съобщиха, че разраснал се горски пожар в планинската част на ...

Путин: Няма повишена радиация

Няма опасност от повишена радиация след взрива на военен полигон в Русия, при който загинаха ...

Младоженец след кървавия атентат: Загубих надежда!

Младоженецът, чиято сватба стана мишена на терористичен удар в Кабул, заяви, че е „загубил надежда“ ...

14-годишен с малария в бежанския лагер в Харманли

Случай на малария е установен в регистрационно-приемателния център за мигранти в Харманли,съобщиха от РЗИ в ...

Затвор грози туристи, откраднали пясък

Двойка от Франция може да получи до 6 г. затвор заради това, че е взела ...

Подземният свят на Берлин: български банди държат нощния живот

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Отровата ...