Home » България » Иде голяма промяна заради убийството на Виктория?
Иде голяма промяна заради убийството на Виктория?
Иде голяма промяна заради убийството на Виктория?

Иде голяма промяна заради убийството на Виктория?

Промени в Наказателния кодекс са внесли от Обединени патриоти във връзка със зловещото деяния

Промени в Наказателния кодекс са внесли от „Обединени патриоти“ във връзка с убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова. Това съобщи във Варна евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Предложението е свързано с отпадането на съкратеното съдебно следствие при тежките престъпления като това в Русе, обясни Джамбазки: „По сега действащият Наказателен кодекс, ако едно лице се признае за виновно, може да се ползва от условията да получи съкратено следствие и съответно намалена присъда. В тази хипотеза и варналии, и адвокати направиха една проста сметка, че взимайки предвид най-различни обстоятелства, това лице може да получи присъда 10-15 години. А това, което казваме ние, че най-малкото, което заслужава, е доживотен затвор без право на замяна.“

Ангел Джамбазки каза още, че на фона на големите проблеми пред Европейския съюз в момент, когато трябва да се реши какво ще бъде бъдещето на съюза, да се обсъжда приемането на лятно или зимно часово време е неадекватно. По повод евентуалното явяване на предстоящите евроизбори на „Обединени патриоти “ Ангел Джамбазки смята, че здравият разум ще надделее и едва ли коалицията ще се разпадне.

Иде голяма промяна заради убийството на Виктория?

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар