Home » България » Христо Иванов: С плакатите олигархията показа кои са нейните опоненти

Христо Иванов: С плакатите олигархията показа кои са нейните опоненти

„Демократична България“ даде пресконференция след добрия си резултат на евроизборите. Макар че при обработени 95.20% протоколи от ЦИК обединението застрашително се приближава до прага от 5.88%, то оттам бяха уверени в успеха си. Причината е, че „Демократична България“ набира повече от нужните за минаването на прага около 110 000 гласа. Ето какво каза лидерът на едната от партиите в обединението – „Да, България“ Христо Иванов.

„Намираме резултата за задължаващ. Получихме доверие, което тепърва да заслужим и да уплътним, за да станем траен политически фактор. Започва от днес нашата работа за да заслужим доверието и на тези, които не ни подкрепиха. Разликата между прогнозите на социолозите и това, което видяхме е работата на доброволците, застъпниците ни. Искам да поздравя Радан, победата е негова. Подкрепихме го със съзнание, че това е най-силният кандидат.

Резултатите ни дават добра изходна позиция за борбата за местната власт, но само толкова. Вече водим разговори, свързани с тази подготовка. „Демократична България“ трябва да се превърне в онази врата, през която в българската политика да влязат нови лица, нова енергия. Ясно е, че БСП не може да бъде алтернатива, явно е, че клиентелистката машина на ГЕРБ потвърди мястото им, това не е доверие на българските граждани. Хората искат промяна и ние разбираме огромната отговорност, която имаме, защото ще трябва да поемем своята роля. Тази промяна е неизбежна.

С разлепените плакати от определени кръгове в последните дни на кампанията българската олигархия ясно показа кои са нейните опоненти. Защо на плакатите не беше Каракачанов или някой друг от „Патриотите“. Защо я нямаше и Корнелия Нинова, там нямаше и никой от ГЕРБ. Това е най-важната разделителна линия в българската политика. Ние сме единствените, които се борят с отровата

Интересно ми е г-н Пеевски, ако отиде в Европарламента дали ще подкрепи Лаура Кьовеши за главен европейски прокурор, ние ще я информираме за случващото се в България.

Ще си обявим всички дарители. Не ми е известно Иво Прокопиев да е дарител в кампанията ни, не познавам всички дарители, тази информация ще бъде публична и подробна.

Предстоящите местни избори са подходящ терен за оформяне на местни сътрудничества, инициативата е в нашите местни организации, ще сме готови да отворим различни валенции, в национален план не очакваме да стои такава тема“, каза Иванов.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Почина мъжът, скочил от петия етаж на УМБАЛ – Бургас

Скочилият от петия етаж на УМБАЛ-Бургас мъж е починал малко по-рано днес, въпреки опита на ...

Калоян Паргов: Притеснява ме омразата и злобата в БСП

„Притеснява ме, че вътре в БСП има омраза. Гневът е силен мотиватор, но е лош ...

Любим български актьор призна, че страда от страшна болест

Любимият на поколения българи актьор Георги Стайков призна, че има множествена склероза. Заболяването е било ...

След 30 години американска демокрация – в САЩ и у нас

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. У ...

Руснаци предлагат квадратни светофари

Московски експертен център разработи нови вид светофари с квадратна форма. Според шефа на Probok.net (игра ...

Радан Кънев: Борисов създава фалшиви новини

Борисов да не намесва името ми в собствения си провал да осигури и обезпечи финансово ...