Home » България » Христо Христов: Какво друго да кажат от Нова телевизия?

Христо Христов: Какво друго да кажат от Нова телевизия?

“Буквално сутринта ме информираха, провел се е Съвет на директорите, мажоритарният собственик на “Нетинфо“, тоест “Нова телевизия“, е назначил в управлението нов изпълнителен директор на Нетинфо, а именно Николай Андреев. Докато това се впише в Търговския регистър ще мине някакво време, но така или иначе аз им казах, че ще им съдействам в това. Противно на това, което те обясняват, че аз съм увредил интереса на дружеството с тези ми изявления, всъщност моята позиция е, че аз по този начин защитавам интереса на дружеството. Добре знаете, че когато една медия започне да има проблем с доверието на своите потребители към нея – нищо хубаво не я чака“, това заяви в предаването “ЕвроДикоФ“, излъчвано по ТВ Евроком, бившият вече изпълнителен директор на Нетинфо и все още миноритарен собственик на същото дружество Христо Христов.

Христов беше върнат и в началото на самия скандал от водещия на предаването Сашо Диков, който го попита защо според него са поискали да махне Николай Александров от поста главен редактор на сайта “Гонг“,. Христов отговори така: “Предполагам, че някъде там са взели решението, че Ники не е обективен и понеже е от ЦСКА влияе на редакторската политика. Това е спортен сайт, той от ден първи е стартиран като медия на “сблъсък“ между фенове на различни отбори. Човекът предложил отстраняването на Николай Александров е изпълнителният директор на “Нова“. Моята цел, когато съм изпълнителен директор, е да защитавам интереса на дружеството. За мен интересът на дружеството беше и продължава да бъде този екип, който сме събрали, той да управлява тази компания“, отговори на въпроса Христов.

Христо Христов потвърди, че е отказал предложението на “Нова“ за разделяне по взаимно съгласие с Николай Александров, като добави: “После ми казаха, че ако не го подпиша аз, ще ме уволнят и ще намерят някой друг, който да го подпише. Това се случва и в момента“, заяви още Христо Христов.

По повод позицията на “Нова телевизия“, че изнесените факти от Христов са некоректно и манипулативно представени, Христо Христов отговори така: “Какво друго да кажат? Признаваме? Няма друга позиция, ясно е. Това, че виждат нещата по техния начин, разбирам ги до известна степен“, добави той.

София / България
Поставете оценка:

0

Оценка 0 от 0 гласа.
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Издирват 18-годишен избягал затворник. Виждали ли сте го?

Полицията издирва 18-годишен затворник, който днес е избягал от затворническото общежитие в Смолян, съобщиха от ...

Коритаров: Граф Игнатиев има огромна роля за обесването на Левски

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Вместо ...

Българският Спайдърмен: 13-годишен изкачи 60-метрова сграда за 3 минути (ВИДЕО)

13-годишният Николай Русев от Пловдив успя само за 3 минути да изкатери 60-метровата сграда на ...

Изпълкомът се събира днес за Дерменджиев

Хората от Изпълкома на БФС се събират днес на извънредно заседание в 15:30 часа. В ...

Сайтът на БФС се срина, подозират хакерска атака

Сайтът на Българския футболен съюз се срина днес преди обед. Онлайн страницата не работеше, а ...

Кой води Европа за носа?!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. От ...