Home » Любопитно » Хранителна добавка предизвиква инфаркт

Хранителна добавка предизвиква инфаркт

Инфаркт и инсулт вместо отслабване са възможните последици от приема на опасна хранителна добавка. Продуктът се разпространява онлайн и обещава сваляне на килограми в съмнително кратки срокове, сочи разследване на bTV.

Фитнес инструктор, известен в социалните мрежи и в лайфстайл средите, търгува с добавката, без да дава информация, че тя съдържа опасно за здравето вещество, пише actualano.com. Тя може да бъде поръчана от личния сайт на инструктора Ричард Величков, който твърди, че е официален вносител на продукта в България. След интереса на екипа на телевизията по темата, сайтът му за здравословен начин на живот вече е деактивиран. На шишенцето на препарата пише само, че производител е „Липовон Мексико“. За дистрибутор и вносител няма абсолютно никаква информация, което, разбира се, е незаконно и дори само заради това продуктът няма право да е на българския пазар. „Освен с фитнес се занимавам и с една добавка за отслабване. Аз съм официален вносител на добавката „Липовон“ за България. Като това е една световна добавка, която се произвежда в Мексико“, казва самият Ричард Величков.

Търговия с продукта върви във „Фейсбук“ и „Инстаграм“ страницата му, както и в много онлайн магазини без никакъв контакт за обратна връзка. Архивът на интернет показва, че уеб адресите на мексиканския и българския „Липовон“ са създадени на една и съща дата преди 10 години. На адреса на фирмата, която се представя за вносител в българския сайт на „Липовон“ се оказва магазин за хидроизолация. Влогърът Любомир Жечев се усъмнява в произхода на продукта и поръчва от 5 различни сайта.

„За първи път на една от опаковките на поръчания продукт имаме посочен разпространител- Фирмата „Виджони комерс“. Ако направите бърза проверка в търговския регистър ще видите, че тази фирма изобщо не съществува“, разказва Жечев. Според официалната българска страница на добавката тя е смесица от две билки. Истината обаче е, че в нея се съдържа вещество забранено за употреба от Европейската агенция по лекарствата.

„Не е необходимо да минат години, а всичко може да стане в рамките на 1-2 седмици. Миро поръчва вълшебното хапче от Ричард Величков. Страничните ефекти не закъсняват. „Почна да ми става лошо – падаше ми кръвното, нямах сила. Много се изпотявах. Почна да ми става все едно потъвам в земята“, разказва той. Не можахме да се свържем по никакъв начин с мистър „София 2018“ Ричард Величков. Не отговори на поканите ни за интервю нито по телефон, нито онлайн. Но изтри „ЮТуб“ канала си, „Инстаграм“ страницата си, както и мексиканският и българският сайт на хранителната добавка, съобщават още от bTV.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Сашо Ангелов: Ние сме бездушен отбор

Треньорът на Ботев (Враца) Сашо Ангелов бе крайно разочарован след поражението с 0:3 от Царско ...

Лечков към Венци Стефанов: Не искам да се караме

Първият вицепрезидент на Българския футболен съюз в оставка Йордан Лечков отговори на президента на Славия ...

Брутална жестокост потресе Дупница (СНИМКА)

Потресаващ! Само това определение може да се даде на снимки, които от вчера вечерта обикалят ...

Какво поиска дясната ръка на Брендо и братовчед на Гълъбин Боевски

44-годишният наркобос Матей Боев ще направи нов опит да убеди съда да го пусне предсрочно ...

Отгледайте домати в апартамента

Кой казва, че за вкусни и хубави домати е нужна градина? Домати могат да се ...

Пада ли мониторингът над България?

България е изпълнила всички препоръки на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка. Няма ...