Home » Здраве » Хлябът унищожава здравето ни, ето защо
Хлябът унищожава здравето ни, ето защо
Хлябът унищожава здравето ни, ето защо

Хлябът унищожава здравето ни, ето защо

От край време едно от основните неща, които слагаме на трапезата при хранене е хлябът. Закуска, обед или вечеря, той е незаменим продукт.

В течение на времето обаче и той, както всичко се променя. Днес на пазара може да се открие всякакъв хляб – от бяло брашно, от типово, пълнозърнест, с различни добавки и т.н. Хлебните продукти, в зависимост от състава и вида на брашното, обаче имат различен ефект върху тялото.

Докато старият хляб е бил здравословна храна, това не е така за модерния бял, водещ до болести, продукт, неправилно наричан „хляб“. Та какво толкова съдържат модерните хлебни изделия – хляб, питки и т. н.?

Ето защо при избора на продукт в магазина е необходимо ясно да се знае какъв ефект ще има той върху тялото ни . Човек трябва да се грижи за здравето си, включително състоянието на храносмилателната система.

Състав на съвременния хляб

Прекомерната консумация на хляб в днешно време е един от неблагоприятните фактори. Приготвен от зърно и лишен от повечето витамини и микроелементи, тъй като тези ценни съставки остават в триците, хлябът може да съдържа и повече сол, сода, дрожди и редица други добавки. След това всичко това се подлага на високотемпературна обработка и с получения продукт ние се храним 3-4 пъти на ден, често в най-лошите комбинации с други продукти като мазнини, нишестета и протеини. Така хлябът се превръща в един от основните източници на различни болестни състояния.

Хлябът унищожава здравето

Свикнали сме да ядем хляб. С този навик е трудно да се разделим. Често си казваме: „Не можете веднага да променим диетата на здрав човек. И въобще кой от нас познава напълно здрав човек?“ Но в същото време се запитайте има ли конкретна причина за вашия скептицизъм, главоболие, неразположение? Не чакайте лекарите да я открият. По-добре вземете мерки предварително и се хранете здравословно.

Хлябът трябва да се приготвя от едри зърна. Той е едновременно протеин и скорбяла. Тази комбинация обаче е несмилаема. Освен това, нашето тяло обикновено се нуждае от аминокиселини, а не от „чужди“ протеини. За да се преработи този протеин на нужни много витамини С и В, така че всяка протеинова храна трябва да се консумира с билки, зеленчуци, сокове и т.н.

Източник: zdrave.to

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Тук подаряват къща и храна, дават и пари

Схемата за привличане на жители в малки градове е най-популярна в Италия и Испания. Гърция ...

Рецепта на деня: Домашен телешки бургер

Има всевъзможни вариации на бургерите, с разнообразни съставки и месо. Опитайте тази рецепта, която съчетава ...

Тези храни ще ви помогнат за по-здрав сън

Яденето и пиенето за по-добър сън означава не просто избягване на кофеин и тежки храни, ...

В Турция изхвърлят храна за 100 милиарда лири

Храна на стойност 100 милиарда турски лири отива в кошчето в Турция всяка година. За ...

Останал с половин лице експолицай се чувства предаден

Историята на бившия полицай Ивайло Стоянов е най-яркото доказателство как работят институциите у нас. Останал ...

Кремъл: Единна Русия е политическият властелин

Резултатите от изборите за градския парламент на Москва – Мосгордума, показват, че всички размишления на ...