Home » България » Гуцанов: Аз съм легитимно избран председател на градския съвет

Гуцанов: Аз съм легитимно избран председател на градския съвет

Аз съм абсолютно легитимно избран председател на градския съвет, което беше обявено и от заместника на Корнелия Нинова Кирил Добрев, когато дойде във Варна. От Изпълнителното бюро нямат тези правомощия. Конференцията в началото на септември ще вземе решение дали да има подобна точка или да няма. Това каза в предаването „Лице в лице” варненският лидер на партийната организация Борислав Гуцанов, от когото БСП свали политическото си доверие.

Той коментира изявлението на лидера на партията Корнелия Нинова, че варненските съветници са зависими от ГЕРБ така:

„Не може вчера Нинова да коментира, че аз и групата съветници или част от групата съветници сме зависими от ГЕРБ икономически и, че гласуваме, защото имаме определени икономически зависимости от тях.

Изглежда се забрави как преди 9 години именно в моята къща влязоха въоръжените полицаи пред децата ми и аз в момента какво обяснение да дам, че гласувам с тези хора, които са направили тази акция ли?

Мисля, че трябва да се влезе в записите на Общинския съвет да се види дали има друг общински съветник, няма такъв, гарантирам ви, който да е говорил повече срещу ГЕРБ, който да е коментирал повече проектите на ГЕРБ, който по всякакъв начин да е правил така, че да бъдат те обект на прокуратурата – ако има друг такъв съветник, нека да дойде и да се каже.

Не считам, че може по този начин госпожа Нинова да обижда и варненската организация и мен”.

В коментар на свалянето на политическото доверие на партията от него, Гуцанов заяви, че не БСП е снело политическото си доверие така, както Корнелия Нинова вчера го е казала, че варненските социалисти са искали и тя е изпълнила тяхната воля.

„Става въпрос за решение на Изпълнителното бюро и то без нужния кворум и без да има право да вземе подобно решение. Затова и беше тази реакция от страна на варненските социалисти още, когато тя го съобщи във Варна.

Не може един лидер да иска да говори за правова държава да се бори срещу паралелна държава, а заедно с това нещо да не се спазва основния закон на нашата партия, основния устав. Как тогава мога аз да имам доверие или други хора да имат доверие.

Ако говорим за мъртвите души или тези 7 човека, които вчера е споменала, че има дублирани имена, извинявайте, но при 3000 организация да има объркани няколко картона, смятате ли, че това е нормално да се коментира и да се говори в ефир. Председателят на градския съвет ли подписва тези формуляри или те си вървят по ред, който стига до София и е нормално, ако има нещо объркано, то да бъде казано.

Мисля, че беше много по-важно да се коментира как Варна сме направили резултат от 13 000 на 19 000 на тези избори, а основният ни опонент е паднал на 11 000 гласа на последните избори надолу. И това е голямата тема. Тези 6000 гласа са близо 15% от вдигането на БСП в национален мащаб, а не да говорим за тези 5 или 7 човека, за които пак казвам градският председател дори няма каасателство към тях. Ако някой търси някакъв повод, да.

Да се коментират жалби от преди 3 години и от преди 3,5 години, мисля, че става също доста странен разговор.

На въпрос дали е гласувал за прословутата дупка на ГЕРБ в центъра на Варна, той отговори, че е гласувал против и уточни, че председателят на групата Милена Георгиева също е гласувала против.

„Не виждам как може да се коментира и този въпрос. Или някой дава грешна информация или госпожа Нинова иска да използва тази грешна информация поради други причини. Защото за мен най-важното е спечелването на местните избори, а не тази разправия, в която в момента ни вкарва. Другата дума е диалог. Това е ключът – диалог първо вътре в БСП”.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Левски разби Черно море

Левски победи Черно море на стадион „Георги Аспарухов“ с категоричното 3:0 в среща от 9-ия ...

Брендън Фрейзър готов да се върне в Мумията

Актьорът Брендън Фрейзър обяви, че е готов да се завърне в нов филм от поредицата ...

Шест инцидента с коли на НСО през последните години

Катастрофата с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева не е първият инцидент с кола на ...

Инспекцията по труда ще следи за деца на полето

Инспекцията по труда активизира контрола в селското стопанство във връзка с прибирането на есенните култури ...

Адвокат съди за клевета шефа на СДВР, иска му 20 000 лв.

Столичният адвокат Ивайло Юруков заведе дело за клевета срещу шефа на СДВР Георги Хаджиев и ...

Франция осъди атаките с дрон срещу „Сауди Арамко“

Франция осъди атаките с дрон срещу саудитската рафинерия на „Сауди Арамко“. Това се посочва в ...