Home » Свят » Гуайдо към народа: Гответе се за операция

Гуайдо към народа: Гответе се за операция

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо призова съгражданите си да се подготвят за операция „Свобода“, която да доведе до вземането на властта в страната, предаде ТАСС.

Агенцията се позовава на изявление на Гуайдо в Инстаграм. „Дойде времето да се подготвим за провеждането на операция „Свобода“ и да упражним максимален натиск върху правителството, за да се стигне до окончателно прекратяване на узурпацията. Всички, абсолютно всички и всеки, има роля на този етап от борбата“, написа Гуайдо.

Опозиционният лидер добави, че за провеждането на операцията в цялата страна се създават „Комитети в помощ на свободата, които ще имат за задача да пропагандират действия с цел прекратяване на узурпацията във всички райони, сектори, профсъюзи, образователни учреждения и държавни органи“.

Хуан Гуайдо се обяви на 23 януари за временен президент на Венецуела. Той бе признат от САЩ, членовете на Групата от Лима (без Мексико), Организацията на американските държави и още много други страни. Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи действията на Гуайдо като опит за държавен преврат и преустанови дипломатическите отношения на Венецуела със Съединените американски щати. Зад Мадуро застанаха Русия, Китай, Турция и Куба.

Венецуела
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Българският кечист се закани на футболна легенда (ВИДЕО)

Българският кечист от WWE Александър Русев заплаши със саморазправа легендарния английски футболист Гари Линекер, съобщава ...

Още един кандидат за президент във волейбола

Част от клубовете, членове на БФВолейбол, издигнаха кандидатурата на вицепрезидента на федерацията Борислав Кьосев за ...

Хамилтън счупил мотора на Роси?

Ако някой се чуди защо няма новини около MotoGP теста на Люис Хамилтън този понеделник, ...

Ще стане ли Русия икономическа свръхдържава?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Защо ...

Задава се надежда, не я пропускайте

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Повторението ...

София не диша

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Ако ...