Home » България » Гришо тъгува: Загубих скъп човек!
Гришо тъгува: Загубих скъп човек!
Гришо тъгува: Загубих скъп човек!

Гришо тъгува: Загубих скъп човек!

Григор Димитров определено не оправда високите очаквания през сезон 2018. Най-добрият български тенисист приключи годината с отпадане на 1/8-финалите на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж.

През 2018-а Димитров записа едва 24 победи в 43 мача, като достигна до само един финал – през февруари в Ротердам.

Григор коментира, че изпраща тежък сезон, в който е минал през редица трудности, както и проговори за загубата на един от най-важните му хора – дядо му Господин, на когото е кръстен.

Родителите на звездата Димитър  и Мария пазеха в тайна тъжната вест през януари, докато Григор участваше на Откритото първенство на Австралия.

„Имах контузии и лични проблеми. Загубих важен за мен човек, но тези неща не бива да ме оправдават“, каза Григор при един от първите случаи, в които прави равносметка на изминалия сезон 2018.

Той стартира годината на трето място в световната ранглиста, но заради колебливите си изяви, особено във втората половина от сезона, от утре ще падне на 19-ото място.

„Беше тежък, труден сезон, но не мисля да правя трагедии. Спадове се случват на всеки човек. По-важното е, че с моите хора знаем, че аз мога. Да, сигурно имаме грешки и всички работим те да бъдат отстранени.

Бях поставян във всеки мач като фаворит. Това може би също се оказа решаващо в някои срещи, макар и на подсъзнателно ниво, тъй като бе нещо ново за мен“, анализира Димитров.

„Искам да побеждавам, да печеля титли и съм сигурен, че следващата година ще успеем с много труд, пот и най-вече здраве да се върна като за начало в Топ 10“, амбициран е Гришо.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар