Home » Здраве » Грешки при избора на сокоизстисквачка
Грешки при избора на сокоизстисквачка
Грешки при избора на сокоизстисквачка

Грешки при избора на сокоизстисквачка

Решили сте да си купите сокоизстисквачка?

Не бързайте в избора си.

Лесно е да пропуснете нещо важно и да съжалявате в последствие. Ето няколко от най-често срещаните грешки при избора на сокоизстисквачка.

Първа грешка. Не вземате предвид времето, през което сокоизстисквачката може да работи без прекъсване

При пресоващите сокоизстисквачки максималното време за работа е от няколко десетки минути до няколко часа, а при центробежните – рядко повече от 10 минути. След това сокоизстисквачката трябва да бъде изключена за известно време. Така ще губите време и ще забавите здравословното си меню.

Втора грешка: Да купите центробежна сокоизстисквачка без защита от прегряване на двигателя

При висококачествените устройства има автоматичната защита срещу прегряване. При евтините двигателите лесно изгарят, именно защото са мощни и не са защитени, а вие няма как да следите часовника и да спирате на всеки 5 мин.

Трета грешка: Да изберете центробежна сокоизстисквачка за обработка на меки плодове

Ако искате да изстискате сока от меки плодове стоманените филтри на центробежната сокоизстисквачка незабавно ще се запушат. Независимо че повечето модели имат ниска скорост „за меки плодове“, отпадъците все още ще бъдат мокра, а количеството изцеден сок ще бъде много малко. За тези видове продукти е по-подходяща  сокоизстисквачка, която притиска плодовете с винт, а не с нож.

Четвърта грешка: Търсите високи обороти

При закупуване на центробежна сокоизстисквачка е по-добре да погледнете скоростта на въртене. Изберете с 8000 до 10 000. Ако е по-малко – ще работи по-бавно и ще консумира много електроенергия,  ако е повече – ще работи не много по-бързо и ще има висока консумация на енергия.

Пета грешка: Да си купите сокоизстисквачка, чиито елементи не могат да се мият в съдомиялната машина

Това е неудобно. Винтовите имат много малки вътрешни части, които се нуждаят от почистване. Някои производители не препоръчват миенето на филтъра на центробежна сокоизстисквачка в съдомиялна, а под течаща вода.

Шеста грешка: Да купите сокоизстисквачка без автоматично освобождаване на отпадъците в контейнера

Има модели, в които отпадъците остават в сепаратора, или контейнерът за пулпа е „вграден” в кутията. Такива устройства след готвене няколко чаши сок трябва да се разглобяват и почистват. Това не е удобно когато правите големи количества сок.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар