Home » Любопитно » Грандиозна промяна в БНТ

Грандиозна промяна в БНТ

БНТ планира поредна грандиозна промяна. „По света и у нас“ влиза в ново студио. „Вчера бе последната вечер, в която ви съобщаваме новините от това студио. От днес „По света и у нас“, Сутрешния блок и други предавания ще се излъчват от по-голямо и модерно студио, а всичко което ви показваме – ще бъде с HD качество“, похвалиха се от телевизията.

„Разопаковане, местене, проби и сме готови да ви представим новините си с нов размах и чисто нова визия – всичко в HD формат. По традиция новините на БНТ всъщност са мерило за журналистическо качество и стандарт. Сега с новата ни визия на новините и на сутрешния блок – ние ще отворим нови хоризонти за колегите“, допълни Мариела Драголова, която е директор „Информация“.

От 330 квадрата студио с 3 различни видеостени БНТ ще показва какво е най-важното у нас и по света. Две двойки ще са водещи в централната емисия – Марина Матева с Даниел Михайлов и Филипа Иванова със Спас Кьосев. Лицето на обедните новини – Христина Христова вече ще изгрява на екрана от ранни зори – в Сутрешния блок на БНТ.

Със същия амбициозен замах на екрана ще дойдат някои нови предавания в телевизията. „Новото ще бъде един възстановен програмен дефицит в лицето на предаването „Икономика.бг“, водено от известния ни колега Марио Гаврилов. И може би най-интересното и най-привлекателното ще бъде предаването „БНТ на 60″, посветено на предстоящия рожден ден на телевизията, водено от Драгомир Драганов“, заяви Иван Такев, който е омбудсман на телевизията.

БНТ ще даде ново начало и на най-важното от спорта. „Тук ще се излъчва и завръщащото се предаване за спорт – Арена спорт – в неделя от 17:30“, допълни Такев.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Първан Симеонов: Битката за София ще е политическа

Смятам, че битката в София ще бъде най-политическа. Освен това в столицата се оформиха два ...

Toyota: Нов Land Cruiser догодина? Пълни щуротии!

Руското представителство на Toyota отрече с необичайно остър тон твърдението на японското сп. Best Car, ...

България с шанс да привлече Volkswagen Group

Концернът Volkswagen Group ще реши къде да построи новия си европейски завод до края на ...

АМ Тракия отесня, но не е приоритет

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова споделя мнението, че автомагистрала „Тракия“ е отесняла ...

V6 и четири фара: Каква можеше да бъде Волга

Някогашният главен конструктор на Горковския автомобилен завод Владимир Носаков показа рядка снимка от изпитанията на ...

Иран ще отговори на САЩ от Средиземно до Черно море

Иран има готовност да даде отговор на САЩ от Средиземно море до Индийския океан. Това ...