Home » България » „Графа“ готов до края на май

„Графа“ готов до края на май

Ремонтът на столичната улица „Граф Игнатиев“ ще приключи до края на май. Новината съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на обучение на Международния червен кръст в Панчарево.

Освен ремонта на „Графа“ трябва да приключи и реконструкцията на прилежащите улици. Ако това обаче не се случи до края на май ще започнат да текат глоби на изпълнителя за забавена работа.

„Ако изпълнителят не завърши в срок този етап, съответно подлежи на санкции, които са заложени в договора. Целия етап, който се изпълнява в момента е ул. „Граф Игнатиев“, площад „Славейков“, градинката на „Свети Седмочисленици“, тротоарите на ул. „Паренсов“, участък на „Шишман“, който е ремонтиран, ул. „Солунска“,част от ул. „6-ти септември“, това е цялата зона“, обясни Фандъкова и добави, че след продължителните ремонти по улиците от Зона 2 се оказва, че „Топлофикация“ трябва да подмени тръбопровод, но не се спира срокът на изпълнение на ремонта по ул. „Шишман“. И при некачествено изпълнение от общината се заканват да не приемат обекта, а да налагат глоби.

Ремонтът на „Графа“ започна през май 2018 г. и трябваше да приключи март тази година. Столичната община обаче документира, че има причини за забавянето на реконструкцията с общо 79 дни, припомня в. „Монитор“. Кметството установи, че от 19 декември миналата година до 5 февруари климатичните условия са били лоши и това е наложило спиране на строителните дейности. Освен това фирмата, изпълняваща ремонтите, поиска отсрочка с още 50 дни по същата причина, но за друг период. Строителният надзор на обектите обаче прие само 31 дни.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Бойко Борисов: Интриганти изритаха шефа на НСО

Премиерът Бойко Борисов още повече засили съмненията около оставката на шефа на Националната служба за ...

В Германия издирват красива българска ученичка

Вече повече от седмица няма никаква информация за това къде се намира българската ученичка Йелиз. ...

Американският шпионин остава зад решетките в Москва

Съд в Москва удължи днес до декември срока на предварителния арест на американеца Пол Уилан, ...

Новата стара стратегия на САЩ за завладяване на Русия

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Новата ...

Борисов: Защо ни е ресор Земеделие, там парите са разпределени ясно

Някой си измисля глупости и вие ме карате да ги коментирам. Това заяви премиерът Бойко ...

Меркел все още води колоната в Германия

Подкрепата за Германската социалдемократическа партия (ГСДП) сред избирателите е нараснала с два пункта за последната ...