Home » България » ГОРЕЩА ВЕРСИЯ: Подозират арменци за отвличането на Стайков-младши, в дъното на аферата – десетки милиони левове неразпределена печалба
ГОРЕЩА ВЕРСИЯ: Подозират арменци за отвличането на Стайков-младши, в дъното на аферата - десетки милиони левове неразпределена печалба
ГОРЕЩА ВЕРСИЯ: Подозират арменци за отвличането на Стайков-младши, в дъното на аферата - десетки милиони левове неразпределена печалба

ГОРЕЩА ВЕРСИЯ: Подозират арменци за отвличането на Стайков-младши, в дъното на аферата – десетки милиони левове неразпределена печалба

Неразпределена печалба от десетки милиони левове е една от работните версии на криминалистите за отвличането и зверския побой над сина на алкохолния бос Миню Стайков, пише столичен ежедневник.

„Отвлякоха ме, държаха ме в плен и ме пребиха“. Това споделя 29-годишният Стайко Стайков пред лекарите, които се отзовават при повикване на спешния номер 112 в понеделник сутринта в дома му в столичния кв. Бояна.

Започва разследване и се оказва, че Стайко е докаран с такси у тях още в неделя вечерта около 20,00 часа. Там той е поет от неговите охранители, които викат лекар, за да го прегледа в имението. Там битият прекарва цялата нощ и едва на сутринта чрез негов познат е подаден сигнал за побой в полицията.

Паралелно с това е алармирана и спецпрокуратурата, която получава сигнал от самия Стайков, че е бил отвлечен. В документа е обяснено още, че до този момент Стайков не е знаел, че е издирван.

Стайков потвърждава твърденията си за отвличане пред криминалисти в „Пирогов“, които го разпитват след прегледа в болницата.

Стайко Стайков е в неизвестност от септември миналата година. Той е обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол, след като през юли спецпрокуратурата разби нелегална фабрика за производство на цигари в Карнобат. Заради нелегалното производство на папироси в килия се озова баща му – милионерът Миню Стайков, а самият Стайко успя да се изплъзне на ченгетата.

След акцията от спецпрокуратурата обявиха, че в нелегалната фабрика са работили чужденци, докарвани от Армения. Още тогава се заговори, че алкохолният бос Стайков си е партнирал в престъпния бизнес с босове от бившата съветска република. Кои са те, така и публично не стана известно, допълва изданието.

За арменските босове се заговори отново вчера след бруталното насилие над милионерския наследник Стайко. Още в началото на разследването криминалистите установяват, че фабриката е успяла да произведе и пласира цигари за над 70 милиона лева. Твърди се, че Миню Стайков е бил гарант пред партньорите си в чужбина за производството на контрабандната стока в България. Според запознати той поел ангажимент към босовете от Армения бизнесът да върви без засечки у нас. Плановете за огромни печалби се провалят и респективно чужденците търпят огромни загуби. След „инфекцията“ в Карнобат арменците заподозрели, че арестуваният им български партньор е отклонявал в свои сметки голяма част от печалбата от престъпното производство.

Ченгета подозират, че в тази връзка е извършено похищението над Стайко Стайков. Според версията така партньорите опитали да притиснат Миню и да го принудят да покрие загубите им от разбитата фабрика. По този начин чужденците си гарантирали и пълното мълчание на алкохолния бос по време на разследването, а залогът е бил милионерският наследник.

С надвисналата над семейството опасност за живота на Стайко Стайков се обяснява и пълното мълчание на неговия баща. Алкохолният бос се появи за последен път публично по време на делото за определяне на мярката му за неотклонение в спецсъда преди по-малко от месец. Тогава, както и при предишните му явявания пред магистратите той остана ням като риба. Той бе докаран на инвалиден стол, драстично отслабнал. Обвиненията срещу собственика на „Винпром Карнобат“, „Сис индустрийс“ и „Топаз мел“ са за производство на нелегални цигари, пране на пари и данъчни престъпления.

През юли миналата година разследващи нахлуват в имот, собственост на сина на кмета на Карнобат Иван Димитров, и намират десетина работници – пазач, шофьори, товарачи и т.н. Намерени са и цигари на стойност 3,7 млн. лева, натоварени в камиони и готови за извозване.

В помещенията са били създадени всички необходими условия за живот, за да не се налага служителите да напускат района на фабриката. Открита е оборудвана кухня, места за спане, дори и фитнес зала.

За производството дори не е ползван ток от мрежата, за да не бъде разкрита нелегалната дейност, обявиха участниците в брифинга. Машините са били включени към „луксозен генератор“, а общата стойност на оборудването била над 4 млн. лева.

Фабриката е била с капацитет да изкарва по 2000 цигари на 1 минута, а за пет дни един тир е бил пълнен с 1000 мастербокса, твърдят от прокуратурата.

Източник: pik.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар