Home » България » Гешев упорито отказва да осветли имуществото на жената до себе си

Гешев упорито отказва да осветли имуществото на жената до себе си

Въпреки всички съмнения около имуществото на жената, с която живее бъдещият главен прокурор Иван Гешев, той се е възползвал от законовото право да скрие какво притежава тя дори и от декларацията си пред Висшия съдебен съвет. Документът е сред необходимите за участието на зам. главния прокурор Гешев в процедурата по избор на следващия главен прокурор.

Това коментира в. „Сега“.

Декларацията на Гешев за конфликт на интереси е почти празна, макар че и от самата прокуратура потвърдиха за косвената връзка между Гешев и главния свидетел по делото срещу бившия кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева. Гешев е посочил само банката, от която е взел заем за жилище. Всички данни за Детелина Ханчева са заличени от декларацията му. Става ясно единствено, че те са във фактическо съжителство и по тази причина той не желае тя да бъде осветена. Така за публиката остава скрито какви имоти, влогове и участия във фирми има жената.

От празните редове в документа все пак се разбира, че тя има б имота. Справка в Имотния регистър сочи, че през 2014 г. Ханчева е получила като дарение 1/4 от поземлен имот от 444 кв. м в Севлиево, както и половината от етаж от къща и гараж там. Тези имоти са ѝ дарени от жена, която носи нейните презиме и фамилия – вероятно става дума за сестра ѝ. Преди това тези имоти са дарени на двете от родителите им. През 2004 г. двете сестри купуват поземлен имот от 1105 кв. м в с. Кормянско. През 2005 г. Ханчева получава като дарение от 81-годишен тогава мъж по 2/3 от три ниви във Волуяк. Между 2014 и 2017 г. тя се сдобива и с гараж, апартамент от 71 кв. м и идеални части от поземления имот в столичната зона Б-17. Вписаният материален интерес на сделката е за 102 183 лв. Продавач е „МС Консулт 2010“ ЕООД. Търговският регистър показва, че управител на дружеството е Марио Кръковски, който е бил съдружник с бизнесмена Александър Ваклин, основен прокурорски свидетел по делото „Иванчева“. „От данните по преписката се установява, че Иван Гешев се познава от дълги години с Кърковски и двамата са в приятелски отношения“, се сочи в прокурорското постановление, с което беше отказано Гешев да бъде разследван по сигнал на гражданското сдружение БОЕЦ.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Обяснение в любов към Федерер (ВИДЕО)

Роджър Федерер спечелия първия от серията демонстративни мачове срещу Александър Зверев в Южна Америка. Швейцарецът ...

Синът на германски президент беше убит в Берлин

Синът на бившия германски президент Рихард фон Вайцзекер бе убит снощи с хладно оръжие при ...

БЗНС: Цацаров беше човекът на Кремъл и Чайка, той е удобен на мафията

С номинацията на Цацаров управляващите преминаха прага на търпимост на гражданското общество. Опитът той да ...

Венци Стефанов: Когато фактите говорят и Боговете, дори и от Сливен мълчат

Президентът на Славия – Венци Стефанов, коментира публикувания в Търговския регистър документ. В него се ...

Езе подсилва отбраната на ЦСКА?

Централният защитник на Локомотив Пловдив Стивън Езе е пред трансфер в ЦСКА. Нигерийският бранител отказа ...

Моуриньо през 2015-а: Никога не бих поел Тотнъм

Жозе Моуриньо официално се завърна в английския футбол начело на Тотнъм. По-паметливите обаче си спомнят ...