Home » Любопитно » Германска проститутка с богат опит споделя за неволите на професията

Германска проститутка с богат опит споделя за неволите на професията

Проституцията в Германия е легална от 2002 година, но въпреки това не се е превърнала в обичайна професия. Затова повечето професионални проститутки предпочитат да не афишират начина, по който си изкарват парите, пише „Дойче Веле“.

46-годишната Ундине де Ривиере, проститутка от Хамбург, е по-скоро изключение. Тя охотно се е съгласила да даде интервю за Дойче Веле. С нея разговаря Никита Жолквер.

– Разкажете, моля, малко за себе си. Откога работите в тази сфера?

  • Предлагам сексуални услуги вече около 25 години. Живея и работя в Хамбург. През 2013 г. бях една от основателките на професионалния Съюз за еротични и сексуални услуги, който защитава интересите на бивши и настоящи секс-труженички.

– Как станахте професионална проститутка?

  • Когато следвах, един мой състудент ми призна, че понякога ползва платени сексуални услуги. Заинтригувах се и го помолих при случай да ме вземе със себе си в стриптийз-клуба. Там говорих с мениджъра, който каза, че постоянно търси момичета. Така можех да си докарвам нещо допълнително по време на следването. А по-късно открих собствена фирма за сексуални услуги.

– Често се смята, че проституцията е свързана с криминалната сфера, наркотиците и т.н.

  • Нямам нищо общо с престъпния свят. Решението ми да започна работа като стриптизьорка беше съвсем съзнателно. То не ми попречи да следвам в университета и да завърша физика. А след дипломирането си започнах да мисля с какво да се занимавам по-нататък. Реших да опитам да оказвам сексуални услуги на пълен работен ден. Така и продължих.

– И плащате данъци като всеки друг едноличен търговец?

  • Разбира се – и ДОД, и данък оборот. Имам касова книга, в която записвам приходите и разходите. Водя счетоводство в съответствие с изискванията на финансовите служби. Имам и данъчен съветник, който ми помага при попълването на годишната данъчна декларация.

– Някои наричат Германия „публичния дом на Европа“, защото проституцията е легализирана от 2002 г., сексуалните услуги са лесно достъпни и сравнително евтини…

  • Много хора идват в Германия, за да се възползват от сексуалните услуги или да предложат такива, защото правните рамкови условия тук са по-либерални или най-малкото не са толкова лоши, колкото в други страни. За съжаление, приетият през 2017 година Закон за защита на проститутките е крачка назад в това отношение. Ние категорично не сме съгласни с този закон.

– Защо него одобрявате?

  • Той задължава всички секс-труженички да се регистрират, да получат специално удостоверение и винаги да го носят със себе си. Тази практика влиза в противоречие с принципа за защита на личните данни, които в случая са много деликатни, защото оказването на сексуални услуги все още се заклеймява от обществото. Много от нас искат сами да решават кой да има достъп до тези сведения и кой – не. Смятаме, че този закон противоречи на европейското право и ще проверим дали е възможно да предприемем правни мерки срещу него.

– Но не си ли противоречите сама? От една страна сте за обществено признание на професията „проститутка“, от друга – не искате проститутките да афишират своята дейност.

  • Всеки човек трябва да реши сам. Някои могат да си позволят разгласяване, защото в тяхното социално обкръжение се отнасят към професията с търпимост, други – не. Никой не трябва да бъде принуждаван. А Законът за защита на проститутките ни лишава от правото на информационно самоопределение. Освен това позволява без каквито и да било основания или подозрения да се правят контролни проверки на всички помещения, в които се оказват секс услуги – независимо дали става дума за публичен дом или за частно жилище, какъвто е моят случай. А Конституцията уж гарантира неприкосновеността на жилището.

– Но може би има основания за извършването на тези проверки? Какво бихте казали за търговията с хора, за принудителната проституция, за която германската преса често пише?

  • Колкото и ужасен да е всеки случай на търговия с хора, сутеньорство и принудителна проституция, тези неща не са масова практика.
Германия
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Вдигат заплатата на Стърлинг с 150 хил. на седмица

Най-високоплатеният играч във Висшата лига ше стане Рахим Стърлинг, след като подпише новия си договор ...

Децата на Черноочене отличници по „Книжовен турски език”

След обявяване на резултатите стана ясно, че на проведения през месец април тази година в ...

Туск препоръча отлагане за Великобритания

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че е препоръчал на лидерите на ЕС да ...

Охлаждане на най-големия в света имотен пазар

През септември цените на жилищата в Китай отчитат най-малък ръст за последните 7 месеца. Причината ...

Повдигнаха обвинение на кмета на Несебър

Специализираната прокуратура повдигна тази нощ обвинения на независимия кандидат-кмет на Несебър Николай Димитров и още ...

Млада жена отвлече такси в Благоевград

Психичноболна жена от Благоевград открадна такси в Кюстендил и се придвижи до родното си място. ...