Home » България » Гери-Никол ще пее на традиционния събор на БСП на Бузлуджа
Гери-Никол ще пее на традиционния събор на БСП на Бузлуджа
Гери-Никол ще пее на традиционния събор на БСП на Бузлуджа

Гери-Никол ще пее на традиционния събор на БСП на Бузлуджа

С младежка конференция столетницата ще открие традиционния си бузлуджански събор. „Младите хора на Балканите: Мисия: Оставаме“ ще събере младежи от региона в Казанлък в петък вечер. Участие са заявили младежи от Словения, Сърбия, Албания, Черна гора и Румъния. В срещата участие ще вземе и червеният лидер Корнелия Нинова.

По традиция ще се проведе и велошествието, организирано от БСП. Ще бъдат поднесени цветя и венци на паметника на връх Шипка.

А вечерта за музикалната програма в града на розите ще се погрижат Гери-Никол и Дара, заедно с Дани Милев. Гери-Никол е с топла червена връзка в столетницата. Вече е подгрявала кампанията на президента Румен Радев.

На следващия ден по програма на самата историческа поляна социалистите ще разтърси Горан Брегович. Разбира се, след официалните приветствия. Очакваше се и македонският премиер Зоран Заев да присъства, но явно е отказал.

Традиционният събор на БСП на Бузлуджа се провежда в събота и неделя, като социалистите се събрат в местността „Историческа поляна“.

Миналата година точно преди събора се разрази поредния скандал за собствеността и отговорността за стопанисването на паметника.

От БСП обявиха, че са готови да поемат реставрацията и поддържането му, което и до този момент не е станало обаче. Още през 2011 г. първото правителство на ГЕРБ прехвърли безвъзмездно паметника на Бузлуджа на БСП. Години по-късно от Левицата не бяха поели отговорност за монумента.

Преди два месеца стана ясно, че паметникът вече е под денонощна полицейска охрана.

Да се разгледа паметника отвътре, например, е забранено, тъй като от години Чинията се руши и влизането е опасно. Вратата е заварена в опит да се възпрат любители на екстремните преживявания.

Припомняме, че поелата преди години рула на властта в БСП Корнелия Нинова превърна събора на Бузлуджа от закостеняло събрание в истински бляскав купон за социалистите. През 2016 година Нинова стана част от звездите на Х Фактор Белканто и заедно изпяха „Моя страна, моя България“ на сцената под Бузлуджа.

Тогава, минути преди да запее с мъжкия хор Корнелия Нинова бе качена на сцената от ансамбъл Орфикус, които разнесоха над Бузлуджа вълшебните звуци на гайдите. Кадри и разказ за червеното мероприятие пратиха до медиите от пиарските компании Premier Group Event и HiLife.

Звездата на събора на БСП беше Георги Христов, който се впусна в кръшно хоро, а десетки хора се качиха на сцената, за да се докоснат до своя любимец.

Над 60 000 души знаеха песните му наизуст и пяха заедно с него. След бурни аплодисменти и хиляди възгласи Жоро излезе три пъти на бис.

Звездата на българската естрада се снима с всеки един от почитателите си, а в бекстейджа дори си направи веселяшки фотоси с водещите на събитието Георги Низамов от „Като две капки вода“ и Натали Трифонова.

Истински фурор предизвика и малката звезда Михаела Маринова. Мнозинството от младите червени знаеха хитовете й „Не ти ли стига“ и „Стъпка напред“ и не спираха да й пригласят.

Въпреки жегата музикалната програма остави гостите на поляната до 15 следобед. На сцената се изявиха още Йордан Здравков, Виво Монтана, Читалище Светлина, руското трио Ы, фолклорен квартет Искра и други.

На „Бузлуджа 2017”  пък имаше гости от съседни държави.  Специално за мероприятието у нас пристигнаха официални делегации и фолклорни ансамбли от Румъния, Македония и Гърция. За настроението на социалистите се грижиха още певицата Петя Боюклиева, както и Христиана Дънкова, Денислав Ноев, Красимира Иванова, Михаил Михайлов, Нора Караиванова, Ивет Багерова, Николай Манолов, духов оркестър „Дико Илиев“ и самодейни колективи от цялата страна.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Борисов: Нинова да види с каква любов ме посрещат

Нинова да види буквално с каква любов и признателност ме посрещнаха учителите и директорите на ...

Нинова: Борисов раздава пари от джипа си

ГЕРБ се отказват от ключовите си кметове – какво е това освен признание за провал. ...

Нинова от Бузлуджа: Народе – изправете се и ГЕРБ ще паднат

Народе – изправете се и ГЕРБ ще паднат. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова ...

Нинова с призив на колело

Заповядайте на колоездачното състезание за купа “Бузлуджа 2019” на 26 юли, в 16:30 часа на ...

Американска фондация ще финансира план за реставрация на Бузлуджа

Паметникът Бузлуджа спечели поредно международно признание и ще получи безвъзмездно финансиране от 185 000 долара ...

Спуснаха на вода втори 45 000-тонен кораб за БМФ

Втори 45 000-тонен кораб, поръчан от Параходство БМФ АД, бе спуснат на вода в китайската ...