Home » България » ГЕРБ сигурни, че ще спечелят в София, Демократична България искат дигитализация

ГЕРБ сигурни, че ще спечелят в София, Демократична България искат дигитализация

„Няма електронно управление. Безспорният проблем за хората е корупцията. Искаме да пресечем корупцията. Това ще стане чрез дигитализация. Сред нашите общински съветници има IT специалисти и в рамките на една година ще променим коренно общината и връзката ѝ с гражданите“, това декларира кандидатът на “Демократична България“ за кмет на София арх. Борислав Игнатов в предаването “Панорама“ по БНТ.

Според Игнатов най-големият проблем на столицата е корупцията. Той заяви, че ще му е необходима една година, за да се справи с корупцията, а това ще стане посредством дигитализация.

„Ще направим София един прекрасен град за живеене. Да се скъсат връзки, да се направи прозрачност. Корупцията изяжда парите, които би трябвало да са на тротоарите. Когато някой смуче обществения ресурс – няма тротоари, няма детски ясли, няма градски транспорт. Трябват конкретни действия, но за да бъдат извършени трябва воля, доблест, честност. Стремя се да обединя хората, за да стане този град европейска столица“, заяви още арх. Игнатов.

“Всички избори дават нова политическа ситуация, дори когато се преизбере дадена партия. Хората искат техните градове да се управляват по един приличен начин. На тези избори няма да се промени статуквото. За да се случи това, трябва да се явим на парламентарни избори“, това заяви от своя страна народният представител от ГЕРБ Тома Биков, който представляваше партията си в “Панорама“ по БНТ.

“Десницата са хората, които гласуват за десните. Тя е въпрос на разбирания и припознаване на избирателите. Не сме на различни страни на барикадата, имаме малки различия. Десницата е призвана да създава стабилност и база за развитие. Десните избиратели биват подлъгвани понякога да изберат кандидат на БСП, но няма как да си десен, ако го правиш“, отбеляза Тома Биков.

„Притеснението ми не е за София, защото ще спечелим, а за страната. Когато левицата спечели някъде, се стига до разруха. Всеки град след БСП тръгва да решава основополагащите си проблеми, а не да надгражда“, коментира още народният представител от ГЕРБ.

Според Стефан Иванов, който е кандидат за кмет на София от НФСБ, тези избори не са само местни. Той и арх. Борислав Игнатов, остро осъдиха случващото се пред БНТ в момента, в който вървеше предаването, а именно провокациите на Волен Сидеров и симпатизантите му спрямо хора от Българската национална телевизия. Тома Биков от ГЕРБ бе далеч по-мек от колегите си, като заяви, че понякога част от предизборните стратегии включват и подобни похвати.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

ЦСКА48 взима пореден бивш играч на Левски

ЦСКА 1948 работи сериозно по зимната селекция. „Червените“ са на крачка от първо класно попълнение. ...

Партията на Слави Трифонов вече е трета политическа сила

Ако имаше парламентарни избори днес щяхме да сме свидетели на сериозни размествания на политическата сцена. ...

Олеле! Бади такав какавто си и депутат от ДПС подготвят конгреса на БФС

БФС свиква Изпълком, който ще се проведе в петък (13 декември) от 12 часа, съобщава ...

ЕС удължава санкциите срещу Русия

Лидерите на ЕС ще подновят икономическите санкции срещу Русия, когато се срещнат за среща на ...

Изплашено дете вървя 1 километър в студа с бебе в ръце

Петгодишно дете изминало почти един километър пеш на температура от минус 35 градуса по Целзий ...

60-годишен мъж пострада при слизане от автобус в София

60-годишен мъж пострада при слизане от автобус на градски транспорт в София, съобщават от Центъра ...