Home » България » ГЕРБ лансира посредствеността

ГЕРБ лансира посредствеността

Когато състоянието на държавното управление бъде разтърсено от толкова сериозни скандали, основани на разбирането, че властта живее прекалено охолно и то е необяснимо с оглед нормалните доходи, които могат да се докажат, това винаги се превръща в държавен проблем“.Това каза пред БНР Борислав Цеков от Института по модерна политика, член на правния съвет към президента. Той участва с коментар по темата дали размерите на корупцията в държавата вече застрашават националната сигурност.

„Дали този проблем може да засегне държавната сигурност, зависи от мащабите на политическата корупция“, допълни още той в интервю за предаването „Хоризонт за вас“.

„Стигнали сме до етапа, в който можем без никакво съмнение да кажем, че корупцията и съмненията в етиката на заемащите висши политически длъжности е държавен проблем“.

Според Цеков ролята на Консултативния съвет за национална сигурност „като замисъл, като конституционен статус е да бъде платформата, в която под егидата на държавния глава се формира единна държавна позиция по ключови въпроси и се набелязват конкретни мерки“.

По отношение на борбата с корупцията в една такава ситуация, определено кризисна в настоящото управление, Консултативният съвет по национална сигурност би могъл да изиграе стабилизираща роля, но за да я изиграе, би следвало партиите да изоставят своите партийни страсти извън сградата на президентска институция – в парламента, където им е мястото, а в президентска институция да дойдат подготвени с конкретни решения на проблемите“, коментира още Цеков.

Борислав Цеков смята, че „управляващите трябва да предложат една ясна кадрова политика във властта“.

„Аз персонално няма да коментирам, но хора с дипломи – бол“, каза Цеков за избора на нов правосъден министър и допълни: „Всеки нов министър трябва да има шанс да се прояви, но ако съдим по законотворчеството на този парламент, което е под нулата като качество, това не е добра оценка за г-н Кирилов“.

България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Усмивката на куче, целунато от котка, покори мрежата (ВИДЕО)

Доволното „лице” на това куче несъмнено ще внесе малко радост в този сив и мрачен ...

Племето на Винету

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Завчера ...

Лейбъристите обещават революция, ако…

Британската Лейбъристка партия обещава радикални промени, ако спечели парламентарните избори на 12 декември, предаде АР. ...

От ЦСКА изплатили целия си дълг към държавата, твърди синдик Дора Милева

Синдик Дора Милева, която се грижи за коректното изплащане на сумите към кредиторите на ЦСКА, ...

Радев: Да обединим усилия за по-бързо изграждане на МИУТ

Българското правителство и държавите от региона следва да обединят усилията си за по-бързото изграждане на ...

Чакахме Батман и Супермен – получихме Гешев, Цацаров и Пеевски

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Организираното ...