Home » България » ГЕРБ и БСП в спор за предложението за субсидия от 1 лев

ГЕРБ и БСП в спор за предложението за субсидия от 1 лев

“Да се обвини ГЕРБ в популизъм заради партийните субсидии е абсолютно несериозно.“ Това каза депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в ефира на Нова ТВ.

„Колегите от БСП наричат предложението на Министерски съвет, внесено в Народното събрание, кризисен пиар – ГЕРБ няма нужда от подобно нещо. ГЕРБ е първа политическа сила. На проведените преди седмица избори показахме добри резултати. Освен това ГЕРБ е и последователна. /…/ Още през 2016 г. аз и колеги от ГЕРБ сме внесли проект за решение, след проведения референдум за намаляването на партийните субсидии. Да се обвини ГЕРБ в популизъм в този момент е абсолютно несериозно”, заяви тя.

„Чух, че това се използва и за да не се говори за доклада на Европейската комисия. Това е също несериозно, защото в този доклад има само 4 препоръки”, добави тя.

Депутатът от БСП Явор Божанков заяви, че резултатът от изборите е, че гражданите нямат доверие в политическата система, а дебатът за партийните субсидии определи като тема за отклоняване на вниманието.

„В момента трябва да потърсим дълбоката причина за това и да дадем отговор. Вместо това ние говорим за партийната субсидия. В момента за мен големите теми са увеличаването на цената на тока, падането на цената на петрола, но цената на горивата не помръдва, а цената на самолетите се увеличи с 1 млрд. В крайна сметка Европа ни каза:

„Няма да ви приемем в Шенген”. Всичко това е класически пример за отклоняване на общественото внимание, защото 1 лев субсидия няма да реши нито един от тези въпроси. От БСП сме съгласни, че субсидията трябва да бъде намалена и не може да остава като печалба”, посочи той.

Божанков заяви, че не изключва вариант ГЕРБ да прави услуга на нов играч в политиката, а именно Слави Трифонов, който, според него, може да се яви на местните избори.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Русия е тази, която създава проблемите

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Тръмп ...

Кавги и заплахи за бой на летище София

В абсурдна ситуация изпаднаха стотици българи и туристи, които трябваше да пътуват от Летище София ...

Ани Цолова се връща в телевизията?

От няколко месеца Ани е подновила тесните контакти със свои колеги от bTV, твърдят хора ...

Деси Слава на плажа с приятеля си (СНИМКИ)

Деси Слава е доста напълняла, забеляза репортер на „Блиц“, който я излови на несебърски плаж. ...

Битката за Шипка спасява България

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Битката ...

Лошото момиче на рапа отново е тук (ВИДЕО)

Рапърката Миси Елиът издаде нов албум – „Iconology“ след 14-годишна пауза, съобщи Контактмюзик. Предишният ѝ ...