Home » Видео » Георгиев, Движение 21: Най-големият губещ на тези избори ще е ГЕРБ (ВИДЕО)

Георгиев, Движение 21: Най-големият губещ на тези избори ще е ГЕРБ (ВИДЕО)

Ценното в участието на „Движение 21“ в евроизборите е, че допринасяме за легитимността на изборите, за повишаване на избирателната активност, за участие на по-широк кръг хора в изборния процес. Това заяви в студиото на ФАКТИ водачът на листата на ПП „Движение“ 21 Данаил Георгиев.

„Различното при нас са новите лица, експерти в своите области, за които политиката е средство за решаване проблемите на хората. Имаме нужда от хора, които да изпълнят институциите със съдържание. Очаквам ние да излъчим поне един депутат в ЕП, като насърчаваме нашите кандидати да водят преференциална кампания. Не мога да кажа дали това ще съм аз, но който и да е, ще бъде достатъчно компетентен за тази работа“, каза Георгиев, който е специалист по международни отношения.

„Призоваваме избирателите категорично да не се поддават на внушенията, че гласът за малка партия е загубен и те трябва да изберат някой от големите, за да има смисъл тяхното участие в изборите. Смятаме, че е необходимо избирателят да даде ясен сигнал, че ГЕРБ не заслужават повече да бъдат на власт и трябва да бъдат отстранени от властта.

„Най-големият губещ на тези избори ще са те. Преяждането с власт е огромно, а това, което излезе наяве последните седмици и месеци е само върхът на айсберга. Няколко случая на даване на подкуп, злоупотреба с еврофондове – т. нар. „къщи за тъщи“, но тепърва ще излизат резултатите от проверки на големите инфраструктурни проекти, с които Бойко Борисов се гордее – магистрали, мостове, ремонти на булеварди. Това е сърцевината на корупционната схема на ГЕРБ и би следвало тя да става ясна на българските граждани“, коментира зам.-председателят на „Движение 21“.

„Евроизборите трябва да дадат тон за обръщане на тенденцията на българската политика, тенденцията на затвърждаване на ГЕРБ като еднолична партия, която е успяла да завладее не само изпълнителната и законодателната власт, но да контролира добре и съдебната, както и голяма част от най-влиятелните медии. За смяната на този тип политика трябва да бъде даден сигнал. Надяваме се и ще се стремим да дадем начало на прелома и в местната власт, а включително и за пресрочни парламентарни избори“, допълни Георгиев.

Целия разговор с Данаил Георгиев гледайте във видеото:

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Google изгражда центрове за данни в Тайван

През 2007 г. Google обяви плана си за изграждане на центрове за данни в Азия. ...

Каквото и да говорят неприятелите

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Каквото ...

Турция е нанесла въздушни удари

Турската армия е осъществила през нощта въздушни удари в района на сирийско-иракската граница, за да ...

Гриша Ганчев потвърди – Милош Крушчич ще води ЦСКА

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев потвърди за dsport.bg, че Милош Крушчич ще бъде старши треньор ...

Пендаровски: България няма да блокира преговорите ни с ЕС

Българската позиция за бъдещето на интеграцията на Северна Македония е вътрешен въпрос и няма да ...

Масов фалит на авиокомпании

Поредната икономическа криза е на прага, предупреждават анализатори. Редица фактори за нейното идване вече са ...