Home » България » Гърми жесток скандал в „Пирогов“! Прокуратурата разследва сигнал за корупция с лекар, полицай и адвокат!
Гърми жесток скандал в Пирогов! Прокуратурата разследва сигнал за корупция с лекар, полицай и адвокат!
Гърми жесток скандал в Пирогов! Прокуратурата разследва сигнал за корупция с лекар, полицай и адвокат!

Гърми жесток скандал в „Пирогов“! Прокуратурата разследва сигнал за корупция с лекар, полицай и адвокат!

Оправданието за лошите практики най-често е окаяната действителност, но тя не може да е щит за алчността, лакомията и корупцията, които се вихрят в някои от кабинетите на Спешния институт.

Разбрахме от два независими източника, че част от лекарите в „Пирогов“ играят комбина с дежурните полицаи и известни адвокати, за да си осигурят допълнителни доходи.

Каква е порочната схема?

След катастрофа с пострадали лица, които биват откарвани за преглед и евентуално лечение в „Пирогов“, някои от полицаите докладват случая не само на началниците си, но и на определени …. адвокати, на които предоставят и адресите и мобилните номера на пациентите.

Адвокатът се обажда на пострадалите и им предлага срещу тлъст хонорар да им помогне да получат пари от застраховката „Гражданска отговорност“ на виновника за катастрофата. Това сме го виждали и във филмите и нямаше да е толкова лошо, ако на един етап не се касаеше за измама.

Преди няколко седмица при удар с четири автомобила край Казичане, в „Пиригов“ са били откарани 2 жени. При прегледа на едната от тях се е установило, че е здрава и без вътрешни наранявания. Болничният й лист е подписан от всички оторизирани лица и полицаите, които са извършили огледа на пътния инцидент.

2 часа по-късно обаче на същата жена е поставена диагноза – фрактура на таза. За тази диагноза клиничната пътека отпуска няколко десетки хиляди лева, а застраховката покрива други 20 000 лева. Т.е. голяма сума, която могат да си разделят всички по веригата  и така да нанесат удар на Националната Здравно осигурителна каса и на застрахователите.

И това е поредният случай, който щеше да мине безнаказано, ако полицаите не се бяха намесили и не бяха спрели далаверата. А схемата за нея е проста, но изключително ефективна. Тъй като адвокатските кантори взимат от 20 до 40% от обезщетението, което може да достигне до 250 хиляди лева, ако пациентът почине, и около 20 хиляди при средна телесна повреда, в играта са и шофьори на линейки, униформени полицаи, следователи, служители в Съдебна медицина и погребални агенции.

След намесата на по-висшестоящ разследващ полицай въпросната схема е била предадена на прокуратурата и магистратите вече работят по случая.

Медията ни се надява, че контролните органи на държавата ще се намесят решително и ще ликвидират корупционната среда не само в „Пирогов“, но и в други големи болници.

 

Източник: БЛИЦ

Оценките на читателите
Общо: 0 Общо гласували: 0
Коментирай чрез Фейсбук

loading...

Вашият коментар

error: Внимание: Съдържанието е защитено !!