Home » Авто » Франция ще намали дела си в Renault заради Nissan

Франция ще намали дела си в Renault заради Nissan

Франция е готова да обмисли намаляване на дела си в автомобилния производител Renault. Решението е продиктувано от съображения, които целят укрепването на алианса с японската холдингова компания Nissan. Информацията е на AFP, които цитират министъра на финансите на Франция Брюно Льо Мер.

Сега правителството на Франция притежава 15,01% от акциите на Renault. Според Брюно Льо Мер намаляването на този дял няма да бъде проблем за Париж, ако това ще помогне за създаването на по-силен съюз с Nissan и за укрепване на автомобилния сектор на Франция.

Ще припомним, че на 6 юни стана известно, че френското правителство поиска отлагане на гласуването за сливане на Renault с автомобилния концерн Fiat Chrysler Automobiles. В резултат на това Съветът на директорите на Renault, следвайки резултатите от многочасовото заседание, не можа да вземе решение за сливането.

По-късно Fiat Chrysler оттегли предложението си за сливане, обвинявайки Париж в нарушаването на сделката. Според министъра на финансите на Франция, Renault „трябва да консолидира алианса“ с Nissan, преди да обсъди други сделки за сливания. „Всичко трябва да се прави в правилния ред“, подчерта той.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Ево Моралес – безславният край на една политическа икона

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Твърдят, ...

Левски преговаря с ключов играч

Ръководството на Левски започва офанзива по подписването на нов договор с халфа Кали Тиам, съобщава ...

Вашият хороскоп за днес, 13.11.2019 г.

Хороскоп от astrohoroscope.info Овен Днес светът ще е точно такъв, какъвто сте желали да го ...

БСП посреща китайски медици в столицата

6-членна китайска делегация от провинция Фудзиен, включваща водещи лекари и университетски преподаватели, ще посети днес ...

Приходите на хотелите с 1,5% ръст до 166 млн. лв.

Приходите на хотелите от нощувки през септември са 166,7 млн. лв., което е с 1,5% ...

Борисов: Данъците си остават тези

„Данъците си остават тези. Мощно инвестираме в образование, здравеопазване, спорт, култура и археология. Ще продължим ...