Home » България » Фирмата на Мегз с куп нарушения (Скандални разкрития)
Фирмата на Мегз с куп нарушения (Скандални разкрития)
Фирмата на Мегз с куп нарушения (Скандални разкрития)

Фирмата на Мегз с куп нарушения (Скандални разкрития)

Покрай поредния скандал с Мегз лъснаха още тъмни разкрития за бизнеса на самопровъзгласилата се дизайнерка

Мегз крие куп скандални тайни за бизнеса си. Оказа се, че сампровъзгласилата се за дизайнерка има забрана да продава дрехите, които произвежда.

След подадени сигнали, Комисията за защита на потребителя извършва множество проверки във фирмата на Каканашева.

През 2014 година недоволна клиентка сезира Комисията със сигнал, че Мегз предлага дрехи от некачествени материи. Дамата си поръчала рокля от онлайн магазина на брюнетката. Според описанието в сайта, роклята е изработена от велур. Но когато получила пратката, дамата останала неприятно изненадана. Тя установила, че дрехата е изработена от полиестер с ниско качество.

След като подала сигнал, Комисията за защита на потребителя извършила проверка в складовете на дизайерката. При проверката било установено, че материята на дрехите не отговаря на описанието на етикетите. Според него за изработката на тоалетите са използвани платове, изработени от памук, полиестер и еластан. Оказало се, че памукът липсва напълно.

Мегз представила сертификати за качеството на платовете заедно с фактури за закупуването им. По-късно стана ясно, че въпросните документи са били фалшифицирани. В резултат от това Мегз се сдобила със забрана да продава продуктите си. Но още тогава тя сменила името на фирмата си и я прехвърлила на друго лице и към днешна дата тя продължава да функционира, пише „България днес“.

Срещу нея е заведено дело и от шивачка, която твърди, че цяла година не е получавала заплата. В Комисията за защита на потребителите е постъпил сигнал, че дизайнерката бави доставки и за това също е санкционирана.

Източник: razkritia.com

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Бизнесът се жали от данъчна наредба пред ВАС

43 браншови организации и търговски дружества са внесли във Върховния административен съд (ВАС) жалба срещу ...

Туроператори заплашват да мигрират бизнеса си

Туроператори и туристически агенти заплашват, че ще мигрират бизнеса си, ако Наредба 18 влезе в ...

Разследват кампанията на Доналд Тръмп

Прокуратурата в Ню Йорк приключи разследването за нарушението на правилата на финансирането на предизборната кампания ...

Директорът на Военна информация подаде оставка

Директорът на „Военна информация“ бригаден генерал Пламен Ангелов подаде рапорт за освобождаване от длъжността. Това ...

Хакерът на НАП обучавал ГДБОП по киберсигурност

Задържаният за кибератаката срещу базата с данни на НАП е водел курсове за повишаване на ...

Хакер-рецидевист: Преди НАП ударил и МОН

20-годишният компютърен специалист, арестуван във връзка с безпрецедентната кибератака срещу системите на Националната агенция за ...