Home » Култура » „Финтът Бекенбауер“ – комедия, отразяваща реалността в държавата

„Финтът Бекенбауер“ – комедия, отразяваща реалността в държавата

Театър, кино, песни, танци и множество неочаквани обрати. Съберете всичко това и получавате музикалната комедия „ФИНТЪТ БЕКЕНБАУЕР“ .

Шеста авторска постановка, или „един успешен експеримент“, както го нарича Станислава Ризова, автор на представлението. Тя е студент по драматургия в НАТФИЗ, в класа на проф. д-р Станислав Семерджиев.

Действието се развива в българското село Долна Козница, а основен елемент в представлението е лъжата, която става толкова голяма, че се превръща в истина. Вдъхновена от реална история, подплатена с много хумор и истина, „ФИНТЪТ БЕКЕНБАУЕР“ е една комедия, отразяваща реалността в държавата.

„Смятам, че през хумора могат да се кажат доста неща. Неща, които се стараем да не забелязваме, дори когато са очевидни. Именно това се постарахме да направим в нашето представление.“ – коментира Станислава.

„Финтът Бекенбауер“ - комедия, отразяваща реалността в държавата

Режисьор на спектакъла е Явор Радованов от Музикален театър „Стефан Македонски“, гр. София. Двамата със Станислава се запознават в края на миналата година, когато работят по коледния концерт на Музикалния театър заедно. След това Станислава споделя идеята си за нова постановка на Явор, а той откликва на предложението ѝ да я режисира.

Във „ФИНТЪТ БЕКЕНБАУЕР“ участват и младите звезди на Музикалния театър – Владимир Грудков, Александър Панайотов, Тодор Велков и Георги-Маноел Димитров. Към екипа се присъединяват и Денислава Николова, и Стела Здравкова от кюстендилския Драматичен театър. Според Станислава обаче едно от най-хубавите качества на постановката е участието на Арт Студио „ТРУПАТА“.

„Създадохме „ТРУПАТА“, когато бяхме ученици. Решихме да поставяме пиеси и да се занимаваме с театър и от тогава не сме спирали. За мен „ТРУПАТА“ носи енергията и динамиката в представлението. Без нея „ФИНТЪТ БЕКЕНБАУЕР“ няма да е същият. Много съм щастлива, че за пръв път в наше представление имаме оригинална авторска музика, написана от Артак Кулиджинян и Лилия Александрова. “ – каза още Станислава.

„Финтът Бекенбауер“ - комедия, отразяваща реалността в държавата

„ФИНТЪТ БЕКЕНБАУЕР“ е носител на пет награди от Международния театрален фестивал „Приятели на България“ в Албена, с жури Хайгашод и Мари Агасян. Там, представлението печели Гран При за цялостен спектакъл, първа награда за авторска драматургия, две награди за водеща мъжка роля на Александър Панайотов и Владимир Грудков, както и отличие за най-ярък образ на Георги-Маноел Димитров.

Постановката ще се играе за втори път на софийска сцена на 30.09. от 19:30ч. в Театър „София“.

Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Българка е най-влиятелната жена във Вашингтон

Запознайте се с най-влиятелната жена във Вашингтон, която не е Нанси (Пелоси). С такова заглавие ...

Юношите на Левски с обрат срещу ЦСКА във вечното дерби (видео)

Левски се наложи с 3:2 над ЦСКА след драматичен двубой и обрати в мач от ...

Кремъл към Анкара: Не се месете в Сирия!

Турция не трябва да се меси в главния сирийски въпрос, а именно намирането на политическо ...

Какво ще стане с нас, ако ядем по една краставица на ден?

От столетия краставиците са популярна храна в цял свят, а в Индия са се използвали ...

По 26,7 млн. дневно за обществени поръчки

26,7 млн. лв на ден харчи държавата за обществени поръчки, а средният размер на една ...

Протест в Париж срещу домашното насилие

Протест в Париж срещу домашното насилие. Десетки жени лежаха като мъртви в центъра на града. ...