Home » България » Финландци представиха Patria 6х6 в България СНИМКИ

Финландци представиха Patria 6х6 в България СНИМКИ

„Убедени сме, че нашите машини и офертата ни гарантират най-високото ниво на способности на българската пехота и българската отбранителна промишленост. Това е най-добрият избор за България. Едно решение, което е проверено в реални бойни условия, представляващо оптималната комбинация от способности, качество и цена“, каза Яне Райколайнен, вицепрезидент на Patria Land busness unit.

В периода от 28.09 до 3.10.2019 г. скандинавската фирма Patria, предоставяща услуги и решения в сферата на отбраната, сигурността и авиацията и поддръжка през целия жизнен цикъл, представи за пръв път в България бойната машина Patria 6×6 по време на Международната конференция „Бронирани машини – Източна Европа“, която се проведе в София. Изложената машина Patria 6х6 пред столичния хотел „Маринела“ предизвика силен интерес сред експертите, посетителите и официалните лица.

Patria 6×6 е последно поколение колесна бойна машина, съвместима със стандартите на НАТО и пригодена към индивидуалните нужди на отделните клиенти.

Бойната машина Patria 6×6 е с усилена структура на шасито, като запазва компонентите на предшественика си – бронираната модулна машина Patria AMV. Бойната машина Patria 6×6 може много лесно и рентабилно да се адаптира към различните нужди на пехотата: бойна машина за пехотата, бронетранспортьор, машина за командния щаб, линейка, спасителна и аварийно-възстановителна машина, ремонтно-евакуационна машина, и др.

Бойната машина Patria 6х6 може да побере тричленен екипаж и до десет войника. Екипажът е разположен в предната част на корпуса, докато седалките, предназначени за войниците, са разположени в напълно изолираното отделение в задната част на машината.

Patria 6×6 осигурява висока степен на защита на войниците. Модулната балистична система за защита на машината осигурява стандартна балистична защита на пътниците ниво 2 според STANAG. Възможно е бойната машина да бъде интегрирана с комплект за защита, отговарящ на ниво 4 според STANAG за защита срещу стрелба от картечница. Също така, бронираното шаси на бойната машина предлага защита срещу мини и самоделни взривни устройства с до 10 кг динамит.

Продуктите от семейството на Patria AMV комбинират висок капацитет на полезен товар с най-новите технологии. Тези характеристики позволяват едновременната интеграция на високо ниво на защита и системи за тежко въоръжение, без да се компрометира изключителната мобилност на машината. Вариантът амфибия на бойната модулна машина Patria AMV беше демонстрирана за първи път в България в реални условия на язовир „Копринка“ миналата година.

Избирайки Patria, българската отбранителна промишленост ще получи най-високо ниво на трансфер на технологии и най-голяма степен на независимост от външни доставчици. Този подход ще донесе значителни директни инвестиции за модернизирането и развитието на българската производствена инфраструктура.

Трансферът на технологии допринася за засилване на способностите на местните предприятия, отваря нова възможности за износ, като по този начин прави сделката по-рентабилна.

Финландци представиха Patria 6х6 в България СНИМКИ
Финландци представиха Patria 6х6 в България СНИМКИ
Финландци представиха Patria 6х6 в България СНИМКИ
Финландци представиха Patria 6х6 в България СНИМКИ
Финландци представиха Patria 6х6 в България СНИМКИ
Финландци представиха Patria 6х6 в България СНИМКИ
Финландци представиха Patria 6х6 в България СНИМКИ
Финландци представиха Patria 6х6 в България СНИМКИ
България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Борис Бонев: 10 г. ЕС толерира мутренското управление на Борисов и ГЕРБ (ВИДЕО)

Когато си посветил толкова време, финанси и емоция да развиваш града си, ти си по-запознат ...

Тревога! Мигранти заливат Кипър

Броят на мигрантите, които тръгват от Турция и достигат до Кипър, като по този начин ...

Новият посланик на САЩ връчи акредитивните си писма

Новият американски посланик в България Херо Мустафа връчи акредитивните си писма на президента Румен Радев ...

Ердоган: Идват още руски ракети (ВИДЕО)

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че третият етап от доставката на руските зенитно-ракетни системи С-400 ...

Пиян катастрофира пред полицаи, те си тръгнаха

Пиян шофьор без книжка катастрофира пред погледа на полицаи, които не предприели действия, а си ...

Паргов: Агресията в образованието е бичът на нашето време

С агресията само с психолози във всяка детска градина и във всяко училище няма да ...