Home » Любопитно » Финалистът в „Гласът на България” разкри какво ще прави с наградата от 50 000 лв

Финалистът в „Гласът на България” разкри какво ще прави с наградата от 50 000 лв

Още с първото си стъпване на сцената на „Гласът на България“ Атанас Кателиев спечели сърцата на треньори и публика. Емоцията, преплетена с големия талант на талантливия варненец, много бързо му донесоха купища почитатели.

На финала талантливият певец премери глас и сценично поведение с магнетичния Тино от отбора на Камелия. А песента, с която окончателно покори сърцата на зрителите, бе избрана именно от тях – „Impossible“ на Джеймс Артър. И именно с това изпълнение Атанас Кателиев доказа, че няма невъзможни неща, стига човек силно да вярва в силата на мечтите си.

25-годишният Атанас, който бе в отбора на Графа, е стругар по професия, но след тази голяма победа, най-вероятно ще преосмисли кариерните си планове и ще поеме по един доста по-творчески път.

В какво ще инвестира наградата от 50 000 лв. и как ще подреди живота си оттук нататък, споделя самият той в интервю за show.blitz.bg.

Финалистът в „Гласът на България” разкри какво ще прави с наградата от 50 000 лв

– Овладя ли емоциите след снощния триумф на сцената на „Гласът на България”?
– Всъщност все още не… не съм осъзнал напълно какво се е случило. Много съм развълнуван. Тепърва ще нареждам света около себе си, защото вълнението е огромно. Може би в следващите дни ще успея, когато целия шум малко поутихне и се огледам, ще разбера какво точно се случва.

– Ти не успя да повярваш, че си „Гласът на България” дори в момента, в който си чу името… Имаше вид на човек, който до последно не вярва на това, което му се случва.
– О, да, изглеждах точно така. Опитвах се, това е истината, защото в един такъв момент емоциите са толкова големи, че не можеш да осъзнаеш случващото се. Хората ти казват „радвай се, спечели”, но всичко е доста стресиращо с темпа, в който се случва и дори не можеш да се зарадваш така сериозно. Впоследствие, когато отидохме на афтър партито, започнах да се радвам.

– Когато говорих със сестра ти броени дни преди финала, тя каза, че тя и семейството ти са разбрали последни, че ще участваш в „Гласът”. С каква нагласа не им каза за намеренията си?
– Аз обикновено правя неща без да казвам на хората. Решавам, че ще направя нещо, отивам и го правя. Не е от суеверие. Може би обичам да започвам нещата сам, без да създавам предпоставка за излишен шум.

– Ще се занимаваш ли оттук нататък професионално с музика?
– Задължително. Всички усилия в този момент ще се насочат в тази посока. Искам да правя музика. Музиката ще бъде поп с елементи на соул и фънк. Ще пея на български език задължително.

– А какво ще стане с всичко останало, с което си се занимавал до този момент в живота си?
– Не бих искал да ги изоставям, но знам, че няма как да правя всички неща в един и същи момент. Всъщност аз имах дълго проблема, че искам да се занимавам с много неща, които са ми интересни, не можех да избера, но мисля, че след „Гласът” този избор вече е направен.

– Обичаш много да свириш на гайда. Ще пробваш ли сега да запишеш нещо на този инструмент?
– Досега не е правен май такъв опит?! Или ако е правен, не смятам, че е толкова успешен. Не съм мислил, защото обикновено хората, които правят подобни препратки към фолклора, са започнали с поп музиката, а при мен е обратното – аз съм тръгнал от фолклора и сега се пренасочвам към поп музиката.

– Как се преоткри в „Гласът на България” – не само като гласови възможности, но и като поведение на сцена?
– Станах по-отговорен. Освен това до този момент музиката за мен е била покрай всичко останало, а сега става център. А чисто гласово – познавах гласа си и преди, но вече мога да преценя и как звучи на голяма сцена.

– Мислил ли си си за дует с Графа? Двамата звучахте доста добре като дует.
– С удоволствие. Много бих се радвал, ако се случи. Все още нямам такова предложение, но нищо не се знае.

– В какво ще инвестираш наградата от 50 000 лв.?
– Засега ще я инвестирам само в посока музика. За нещо в личен план не съм мислил – ако остане време, тогава.

– Какво следва оттук нататък?
– Работа върху първа песен и надявам се до два месеца тя да бъде факт. Стартирах няколко музикални идеи, но все още нищо цялостно.

– И нещо весело накрая на разговора ни – на финала видяхме, че баба ти почерпи треньорите с домашно приготвен кекс. Май това ти донесе много късмет…
– (смее се) Да, възможно е. Явно много добре ѝ се получава.

България
Поставете оценка:

0

Оценка 0 от 0 гласа.
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Спират строежа на многоетажни паркинги

Три проекта за многоетажни паркинги има в Пловдив. Този, който е в най-напреднала фаза, е ...

Абсурд! Шофьор кара с гума, стърчаща на метър от купето в Пловдив (ВИДЕО)

Вчера в социалните мрежи плъзна видео, на което се вижда как шофьор на джип Лада ...

САЩ: Русия ни изяжда обяда в Африка

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Американските ...

ГЕРБ внася в НС промени в Наказателния кодекс за горенето на отпадъци

Представители на парламентарната група на ГЕРБ ще внесат днес в деловодството на Народното събрание предложение ...

Гриша Ганчев на 57!

Един от собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев днес празнува своя 57-ми рожден ден. От „Армията“ ...

Сълза за Мутафова (ВИДЕО)

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. На ...