Home » България » Фандъкова с условие за стадиона на ЦСКА

Фандъкова с условие за стадиона на ЦСКА

ЦСКА ще има нов стадион, ако собствениците на клуба имат възможност да го построят в чашката на сегашното съоръжение. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Столична община няма да прави спънки на собственика на клуба Гриша Ганчев, ако бъдат направени проекти според наредбите и новият стадион остане в чашката на сегашния.

„София е жив и активен град, където хората обичат да спортуват, и нашата задача е да осигуряваме условия за това, както и да подкрепяме и организираме събития, свързани с активния начин на живот и да продължим да изграждаме спортна инфраструктура“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова на пресконференция за програмата и приоритетите на Фондация „София – европейска столица на спорта“ през 2020 г., цитирана от „Канал 3“.

По думите ѝ София беше избрана за европейска столица на спорта, след като успешно проведе всички събития през 2018 г. и това е голямо признание за града. „През четирите години, откакто работи фондация „София – европейска столица на спорта“, са проведени близо 600 събития. Това е факт с много сериозната работа на фондацията. Освен многото събития, които са насочени към привличане и стимулиране на всички, но особено на децата – наш приоритет, имаме все по-активен спортен живот в града. Само в проведената тази година програма „Ваканция“ за една седмица се включиха около 1400 деца“, заяви Фандъкова.

Тя допълни, че за нея детският и ученическият спорт са много важна задача, защото тогава се възпитава интересът към спорта и активния начин на живот. „За 10 години ще завършим изграждането на 20 нови физкултурни салона и училищни спортни зали. В детските градини, които построихме, имаме 78 нови физкултурни салона и 15 плувни басейна. Друг приоритет за активен и масов спорт е изграждането на стрийт фитнесите, които са особено атрактивни за всички хора. В София ще има над 60 такива и около 30 игрища на открито със свободен достъп до тях“, отбеляза кметът на София.

По думите ѝ новите идеи за града включват завършване на проектирането на 6 нови спортни зали и подготвянето на проекти за още 5 спортни зали в партньорства. „Публично-частното партньорство е много перспективно, за да увеличаваме местата за спорт в целия град. Очаквам да нараства броят на събитията, тази година те са около 200 само в София“, посочи тя.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Захариева: Пламен Георгиев обеща да напредне с испанския

Пламен Георгиев има качества за консул във Валенсия, заяви външният ни министър Екатерина Захариева пред ...

Идиотски гаф с телефон едва не провали футболен мач

Без ВАР остана дербито в Саудитска Арабия между Ал Фатех и Ал Насър 0:1, а ...

9 октомври 1974 г. : Умира Оскар Шиндлер

На 9 октомври 1974 г. на 66-годишна възраст умира Оскар Шиндлер. Oскар Шиндлер е немски ...

Цацаров: Незаконен съдебен състав пусна Полфрийман

Министърът на външните работи Екатерина Захариева и главният прокурор Сотир Цацаров се срещнаха с Джон ...

Собствениците на Юнайтед няма да разкарат Солскяер

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер може да се чувства спокоен за поста си ...

Димитър Пенев със секретна мисия

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев бе част от приятна изненада, която колективът ...