Home » България » Фандъкова: На София ѝ е нужна последователност

Фандъкова: На София ѝ е нужна последователност

Кандидатирам се за нов мандат, защото на столицата ѝ е нужна последователност и постоянство, за да се развива добре. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за Телевизия „Европа“ в отговор на въпрос за мотивите ѝ да се кандидатира за нов кметски мандат.

„Работата изисква много последователност, постоянство, като не се отказваш пред трудностите, предизвикателствата и неудачите. Наложихме скорост за развитие на града и промяна на града, която изисква да продължим, за да може градът да се развива. Заварихме го в постоянни кризи. Голяма част от тях за радост вече са забравени. Скоростта, която наложихме, сега се струва, че като че ли е естествена, но не. Тя изисква много работа, конкретна визия и много конкретни задачи. Имам опита, но имам и енергията и новите идеи, за да продължи развитието на града“, добави още Фандъкова.

Столичният кмет посочи и, че не приема битката за столицата като игра, а по-скоро като сериозно предизвикателство и сблъсък на идеи:

„Аз участвам в състезание за развитие и промяна на града с много конкретни идеи и проекти. Предлага, много ясен график за работа с три основни задачи. Във времето приоритетите се променят, защото градът се развива. Докато сега работихме много активно за промяна на базовата структура в града, за екологията, образованието, днес вече можем да се обърнем активно към кварталите, кварталните улици, паркирането, междублоковите пространства, да акцентираме върху чистия въздух и разбира се технологиите и активното им включване в работата на Столична община, администрацията и работата на града като цяло, защото хората очакват прозрачна работа на администрацията. Това се постига най-добре чрез технологиите. Също така залагаме и на това, както и на големите стратегически проекти, които създават средата за развитието на икономиката в града“, коментира още столичният кмет.

София / България
Коментирай чрез Фейсбук

Източник:fakti.bg
loading...

Вашият коментар

x

Check Also

Избори след чумата

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати. Изборите ...

Големи проблеми в Лудогорец преди мача с Еспаньол

Наставникът на Лудогорец Станислав Генчев разкри, че Клаудиу Кешерю няма да вземе участие в утрешния ...

Китай показа собствена совалка

Китайската академия за аерокосмическа аеродинамика публикува кратко видео от изпитанията на нов кораб за многократно ...

Най-сексапилната съдийка: Говоря 6 езика! (СНИМКИ)

Атрактивната италианка Клаудия Романи, която е считана за най-сексапилната футболна съдийка в света, разкри неизвестни ...

Кюрд се самозапали пред ООН

Сириец от кюрдски произход се самозапали пред централата на агенцията за бежанците на ООН в ...

Цацаров: Арестуваният кмет на Несебър ще участва в изборите

Задържаният кмет на Несебър по принцип ще участва в изборите, съобщи пред журналисти главният прокурор ...